Sri Lanka Kat verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten al vanaf €6 per maand

Herkenbaar? Jouw Sri Lanka Kat geeft jou een hoop gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw kat kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Sri Lanka Kat biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld radioactieve jodium behandelingen en cocktail vaccinatie. Verzekeraars als Petplan en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.200 en €5.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl tref je gangbare Sri Lanka Kat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Sri Lanka Kat is jouw trouwe kameraad. Uiteraard verlang je naar de best mogelijke zorg voor jouw kater. Dankzij een dierenverzekering waarborg je jouw kat van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Vaak kan je gewoon naar een lokale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.400 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €5,6 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €95), maar mogelijk ook thuis (plus minus €150). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Sri Lanka Kat geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een minder dominant dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €330. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-sri-lanka-kat

Wat kost een Sri Lanka Kat verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw poes verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €13,5 – €33,5 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Allerlei variabelen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw kat. Evenzeer tellen ook het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,4 per maand. Gelijk weten wat de verzekering voor jouw Sri Lanka Kat tot op de komma kost? Selecteer een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Blauwe Aartsengel afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Sri Lanka Kat verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking tegengekomen die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Sri Lanka Kat

Consult Vergoeding
Consult €35
Consult weekend / avond €63
Chippen €22
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €65
CT-scan €103
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €66
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €47,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een kitten verzekering voor jouw trouwe Sri Lanka Kat (kat of kater? Hieronder vind je nuttige variabelen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de poes hebben invloed op de hoogte van de premie. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Controleer nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle geneesmethodes en medicaties zitten in het basispakket. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is operatie met narcose wel afgedekt? En wat kan ik verwachten omtrent operatie met narcose?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.500 – 4.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €50, percentages zijn rond de circa 35%. Bekijk ook de opties voor een Gedomesticeerde kat verzekering.

Dierenverzekering Sri Lanka Kat vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van deze website kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Sri Lanka Kat vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als medisch verleden, leeftijd, gewicht, geslacht, postcode. Onderstaand tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Interessante dierenblog
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Alternatieve therapieën
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Voor hond & kat
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
We all benefit
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Binnen 5 minuten geregeld
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Keurmerk
Ook kittens verzekeren

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. Het merendeel van de partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of andere hulpmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van gedeclareerde bedragen. Niet zelden kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: verzekering OHRA afsluiten.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de organisaties kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Sri Lanka Kat afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie van een dierenverzekering!