Khao Manee verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten vanaf €8,5 per maand

Jouw eigen Khao Manee staat synoniem voor geweldig veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Khao Manee kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste medische kosten. Bijvoorbeeld tumor medicatie en Rabiës vaccinatie. Assuradeurs als Hema en verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.300 tot en met € 4.500. Op deze webpagina vergelijk je favoriete Khao Manee verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Khao Manee is jouw trouwe kater. Vanzelf ga je voor uitstekende zorg voor jouw kat. Via een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval geld. Vaak maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al vanaf €5,75 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (circa €90), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €120). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Inzake het afscheid zijn er verschillende varianten: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Castratie zorgt ervoor dat de Khao Manee geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een vrolijke poes. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €190. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere aanbieders is het castreren een premium dekking.

dierenverzekering-khao-manee

Wat kost een Khao Manee verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €9,5 – €25,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere factoren liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw kat. Bovendien tellen ook geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico werken mee in de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €6,45 per maand. Razendsnel weten wat de verzekering voor jouw Khao Manee exact kost? Klik op een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Oosters Korthaar Chocolate afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Khao Manee verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gespot die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Meestal gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb je te maken met een kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Khao Manee

Situatie Kosten
Consult €27
Consult weekend / avond €63
Chippen €20
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €94
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €61
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €54,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw trouwe Khao Manee (kat of kater? Hieronder vind je verschillende zaken die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je vindt dan al snel een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het soort poes en z’n leeftijd hebben invloed op de hoogte van de premie. Let op, de ene polis is de ander niet. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en medicijnen worden standaard betaald. Check goed de voorwaarden van de polis. Is echo ook gedekt? En wat kan ik verwachten omtrent Rabiës vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar schommelt tussen de €1.400 t/m 2.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €175, en het percentage is vaak 8 tot 50%. Mogelijk ook relevant: Tibetaan verzekering.

Dierenverzekering Khao Manee vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Deze tijd vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Khao Manee vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, postcode, geslacht, leeftijd, medisch verleden. Onderstaand tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Ook voor kittens

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Snelle ingangsdatum
Dier & Zorg label
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Steralisatie
€2500 – €5000
Veel rassen te verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
Staat 24/7 voor jou klaar
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Operaties
Doorlopende reisverzekering
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Leeftijdsafhankelijk
Ongeacht welk ras/afkomst

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of pillen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Tip: soms kies je dit percentage zelf. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: verzekering Inshared afsluiten.

Aanvullende verzekering
Het merendeel van de assuradeurs kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Khao Manee afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!