Oosters Korthaar Chocolate verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten vanaf €9,75 per maand

Jouw Oosters Korthaar Chocolate betekent geweldig veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Het is niet leuk om te bedenken: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een aanrijding krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jullie kat en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Oosters Korthaar Chocolate is een oplossing. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere CT-scan of acupuncturist behandeling. Polissen van bijvoorbeeld Ohra en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.400 en €4.300. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl ontdek je alle Oosters Korthaar Chocolate verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Oosters Korthaar Chocolate is jouw trouwe kameraad. Uiteraard wens je uitstekende zorg voor jouw kat. Dankzij een dierenverzekering verzeker je jouw huisdier van de juiste zorg mocht het zover komen. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. In zo’n geval financiële zaken. Meestal maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €4.100 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Ook voor kruisingen
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €7,6 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of gewoon te ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kosten: €90), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €140). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal opties: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Oosters Korthaar Chocolate geen kittens meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €235. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere partijen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-oosters-korthaar-chocolate

Wat kost een Oosters Korthaar Chocolate verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw kat verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €16,25 en €42 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal factoren hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €5,95 per maand. Direct ondervinden wat de verzekering voor de Oosters Korthaar Chocolate tot op de komma kost? Navigeer naar een van de partijen, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Sphynx afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Oosters Korthaar Chocolate verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis aangetroffen die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? In veel gevallen werkt het als volgt:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Oosters Korthaar Chocolate

Consult Tarieven
Consult €27
Consult weekend / avond €54
Chippen €22
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €66,5
CT-scan €107
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €105
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Oosters Korthaar Chocolate (kat of kater? Graag noemen we een aantal factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle behandelingen en pillen zitten in het basispakket. Analyseer altijd de polisvoorwaarden. Wordt castratie vergoed of niet? En hoe gaat het met kennelhoest vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €1.400 – 6.500. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Bekijk ook de opties voor een Britannica verzekering.

Dierenverzekering Oosters Korthaar Chocolate vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Hoe vind ik nu snel de best geteste verzekering? Op basis van onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Oosters Korthaar Chocolate vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als postcode, het ras, geslacht, gewicht, leeftijd. Nu vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Steralisatie
Diergeneeskunde Utrecht
Alle katten welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
€65 preventieve zorg
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide basisdekking
WhatsApp service
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
Aanvullende opties
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Uitgebreide dekking
Vrije dierenarts keuze

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
Bij ziekte en ongeval
Vrije dierenarts keuze

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De erkende maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Standaard is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Soms kies je zelf het eigen risico. Ook is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: HEMA huisdierpakket.

Aanvullende kattenverzekering
Veel van de organisaties hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. De premie wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Tandarts
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Oosters Korthaar Chocolate afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!