Tibetaan verzekeren? Een dierenverzekering voor katten vanaf €6,25 per maand

Jouw eigen Tibetaan betekent ontzettend veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Tibetaan kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan nest enting voor fokkers en/of operatie met narcose. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.500 en €3.300. Op deze webpagina bekijk je Nederlandse Tibetaan verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Tibetaan is jouw maatje. Vanzelfsprekend streef je naar uitstekende zorg voor jouw kat. Via een dierenverzekering waarborg jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Vaak maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.300 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6,55 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw kat een dag je ouder, of gewoon te ziek? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €80), maar kan ook bij jou thuis (circa €140). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Tibetaan niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Denk hierbij al wel snel aan €335. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere assuranten is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-tibetaan

Wat kost een Tibetaan verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw poes verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €15,75 en €27 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende elementen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Natuurlijk spelen er ook zaken als het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico werken mee in de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €9 per maand. Moeiteloos achterhalen wat de verzekering voor de Tibetaan exact kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Britannica afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Tibetaan verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gevonden die niet al te duur is, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Gaat het om een kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Tibetaan

Behandeling Tarieven
Consult €32
Consult weekend / avond €60
Chippen €28
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €46
Röntgenfoto €63
CT-scan €103
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €110
Reinigen gebit Vanaf €47,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering kiezen voor jouw Tibetaan (kat of kater? We behandelen essentiële onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd hebben invloed op de premie per maand Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Begin steevast met een prijsvergelijking.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk grondig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en pillen worden vergoed bij elk ras. Controleer goed de inhoud van het pakket. Wordt sterilisatie ook gedekt? Of hoe zit het met gebitsbehandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €1.000 t/m 5.100. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Een aantal andere polissen doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €100, percentages zijn rond de 8 tot 50%. Check ook alles over een Halflangharige Tonkanees verzekering.

Dierenverzekering Tibetaan vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel een gewoon goede verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Tibetaan vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Elementen die de premie bepalen zijn factoren als leeftijd, geslacht, gewicht, postcode, medisch verleden. Hierna lees je meer over de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Met tips & weetjes
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Operaties
280.000+ klanten
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
WhatsApp service
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Staat 24/7 voor jou klaar
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Doorlopende reisverzekering
Hulp en advies online

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Geen erfelijke ziektes
Alle katten welkom

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De meeste aanbieders biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of hulpmiddelen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Niet zelden kies je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: verzekering HEMA afsluiten.

Aanvullende kattenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Tibetaan afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!