Korat verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten al vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Korat staat voor geweldig veel vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Korat is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld isotopenonderzoek en huidallergie behandeling. Verzekeraars als Aegon en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.100 en €3.100. Op deze website vind je alle Korat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Korat is jou heel wat waard. Uiteraard streef je naar het beste voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft niet na te denken over geld. Meestal maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €7,15 per maand

Inslapen & euthanasie

Wordt jouw kat een dag je ouder, of is hij ongeneeslijk ziek? Mogelijk is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €70), maar kan ook bij jou thuis (circa €135). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Wat betreft afscheid zijn er verschillende keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het casteren maakt dat een Korat zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €320. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij het gros van de andere assuranten is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-korat

Wat kost een Korat verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw poes verzekeren is beduidend goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12,25 – €32 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Uiteraard kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €7,2 per maand. Onmiddellijk weten wat de verzekering voor jouw Korat tot op de komma kost? Kies direct een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van mei 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Oriental Longhair afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Korat verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gezien met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Grofweg doorloop je de volgende stappen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Selecteer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Korat

Consult Vergoeding
Consult €25
Consult weekend / avond €60
Chippen €28
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €47,5
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €99
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €48

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering afsluiten voor de Korat (kat of kater? Graag noemen we nuttige dingen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras poes, gewicht en leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Maar, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en pillen zijn inbegrepen. Bekijk zorgvuldig de polisvoorwaarden. Is radioactieve jodium behandelingen ook gedekt? En welke garanties zijn er met castratie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.500 t/m 6.400. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij een aantal assuradeurs giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, bij een percentage ga je vaak richting de 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Tonkinese verzekering.

Dierenverzekering Korat vergelijken mei 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je razendsnel kattenverzekering voor de Korat vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, leeftijd, het ras, gewicht, geslacht. Onderstaand ontdek je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
Handig dierenadvies
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Dier & Zorg label
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Tel: 126-4004040
Ook voor kittens

inshared-verzekering

Inshared

Steralisatie
170.000 + verzekerden
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Scherpe premie rasdieren
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Ook narcose
Vele tevreden klanten

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. Het merendeel van de assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of pillen. Vaak vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Handig: steeds vaker kies je zelf het eigen risico. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: OHRA verzekering.

Aanvullende kattenverzekering
De Nederlandse verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Korat afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!