Tonkinese verzekeren? Een dierenverzekering voor je kat vanaf €8,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Tonkinese staat voor ontzettend veel liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Tonkinese biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld KC of Pneumo vaccinatie en gedragstherapie. Polissen van bijvoorbeeld Reaal of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.700 en €5.100. Op deze website tref je bekende Tonkinese verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Tonkinese is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk wens je de best mogelijke zorg voor jouw kat. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij het diertje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.200 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €9,9 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €70), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €155). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Aangaande afscheid nemen zijn er verschillende opties: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Tonkinese niet meer vruchtbaar is. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €330. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere aanbieders is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-tonkinese

Wat kost een Tonkinese verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is beduidend betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €17,5 – €43,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende factoren hebben invloed op de prijs. Wat als eerste telt is het ras van jouw poes. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €8,1 per maand. Gelijk te weten komen wat de verzekering voor de Tonkinese tot op de komma kost? Kies direct een aanbieder, beantwoord de vragen, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Alternatief: Kattenverzekering voor de Britse halflanghaar afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Tonkinese verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket aangetroffen met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? Gewoonlijk ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Kosten dierenarts Tonkinese

Ingreep Vergoeding
Consult €30
Consult weekend / avond €49
Chippen €25
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €101
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €55

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw trouwe Tonkinese (kat of kater? We behandelen nuttige dingen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan altijd een lage premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Jouw premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Achterhaal grondig wat er vergoed wordt. Niet alle behandelingen en medicaties zijn inbegrepen. Check grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is huidallergie behandeling wel of niet vergoed? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor bloeddrukmeting?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.000 – 5.800. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Mogelijk ook relevant: Havana Brown verzekering.

Dierenverzekering Tonkinese vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je razendsnel kattenverzekering voor de Tonkinese vergelijken. Hier tref je aanbieders als Inshared. Factoren die invloed hebben op de premie zijn zaken als postcode, gewicht, leeftijd, het ras, medisch verleden. Verderop tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Handig dierenadvies
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
€65 preventieve zorg
Hulp en advies online

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
Basis, Plus en Top
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
50% vergoeding mogelijk
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
Dagelijks opzegbaar
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
€3.500 euro per jaar
Verantwoord verzekeren

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale aanbieders hanteert een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Soms kies je dit percentage zelf. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Reaal verzekering.

Aanvullende kattenverzekering
De nationale verzekeringsbedrijven kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandartsdekking
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Tonkinese afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!