Toyger verzekeren? Een dierenverzekering voor uw kat vanaf €6,5 per maand

Jouw Toyger biedt jou geweldig veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw kater kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Toyger biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld nest enting voor fokkers of acupuncturist behandeling. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.100 en €2.800. Op deze webpagina tref je betrouwbare Toyger verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Toyger is jou heel wat waard. Logischerwijs wens je de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering waarborg je jouw poes van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. In veel gevallen kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.400 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €9,6 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (zo’n €125). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Inzake het afscheid heb je enkele opties: begraven, destructie of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Toyger zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij kittens. Denk hierbij al wel snel aan €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-toyger

Wat kost een Toyger verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is vele malen goedkoper dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €10,75 tot €28 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel aspecten liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw kat. Vanzelfsprekend houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,25 per maand. Snel achterhalen wat de verzekering voor de Toyger precies kost? Selecteer een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van april 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Bunny Cat afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Toyger verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder tegengekomen die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Is jouw kat een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Toyger

Behandeling Kosten
Consult €29
Consult weekend / avond €53
Chippen €21
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €45
Röntgenfoto €62,5
CT-scan €108
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €61
Sterilisatie Vanaf €82
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €52

Welke kattenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een kitten verzekering kiezen voor jouw Toyger (kat of kater? Hieronder vind je nuttige factoren die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle therapieën en geneesmiddelen worden vergoed bij elk ras. Bekijk altijd de kleine lettertjes. Wordt CT-scan ook inbegrepen? Of hoe zit het met consult?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.500 en 5.400. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de partijen giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €125, percentages zijn rond de 35%. Mogelijk ook relevant: Heilige birmaan verzekering.

Dierenverzekering Toyger vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een gewoon goede verzekering? Geholpen door deze website kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Toyger vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Factoren die de premie bepalen zijn o.a. postcode, leeftijd, gewicht, medisch verleden, geslacht. Hierna vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Hond, kat, papegaai en konijn
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aantrekkelijk geprijsd
Alternatieve therapieën
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Dekking op maat
Delta Lloyd
Online afsluiten

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Jaarbeloning
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Crematie
Scherpe premie rasdieren
Online afsluiten

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Ook narcose
Alle rassen welkom

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse partijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een ingreep of medicijnen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Niet zelden kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: Petplan verzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Veel van de aanbieders bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tandarts module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Toyger afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!