Turkse van verzekeren? Een dierenverzekering voor jouw kat al vanaf €7,5 per maand

Jouw trouwe Turkse van betekent ontzettend veel toewijding. Het hoort bij jouw gezin. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor de Turkse van is dan erg welkom. Voor een kleine premie verzeker je jouw kat de meeste medische kosten. Denk hierbij aan vaccinaties en MRI-scan. Assuradeurs als Hema en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 tot en met € 4.500. Via deze pagina vergelijk je gangbare Turkse van verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Turkse van is jou heel wat waard. Logischerwijs streef je naar uitmuntende zorg voor jouw kat. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.200 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €9,5 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat erg oud, of heeft hij een erge aandoening? In dat geval is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €85), maar is ook op locatie mogelijk (zo’n €145). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt binnen je polis. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal keuzes: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Turkse van zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €180. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere polissen is het castreren een extra dekking.

dierenverzekering-turkse-van

Wat kost een Turkse van verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is natuurlijk veel goedkoper dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €13,5 tot €26 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw kat. Tevens tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €9,8 per maand. Ogenblikkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Turkse van tot op de komma kost? Navigeer naar een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Burmilla afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Turkse van verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar aangetroffen die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans werkt het als volgt:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Turkse van

Behandeling Kosten
Consult €29
Consult weekend / avond €63
Chippen €23
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €63
CT-scan €103
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een kitten verzekering afsluiten voor de Turkse van (kat of kater? We behandelen belangrijke factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan altijd een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort poes en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle behandelingen en pillen zitten in het basispakket. Controleer nauwkeurig de kleine lettertjes. Is gebit schoonmaken vergoed of niet? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor lasertherapie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.200 – 5.700. Bij een hoge maximale vergoeding, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere aanbieders werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, en het percentage is vaak 15% per declaratie. Bekijk ook de opties voor een Huis-tuin-keuken-kat verzekering.

Dierenverzekering Turkse van vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Turkse van vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld medisch verleden, gewicht, geslacht, postcode, het ras. Nu achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Interessante dierenblog
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
280.000+ klanten
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Delta Lloyd
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Health check
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Ellebogen verzekerd
Scherpe premie rasdieren
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

14 dagen bedenktijd
Keurmerk
Voor de allerkleinsten

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de assuradeurs gaat uit van een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, CT-scans, een ingreep of medicijnen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Soms kies je zelf het eigen risico. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: AEGON verzekering.

Aanvullende kattenverzekering
De grote verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandarts
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Turkse van afsluiten? Gegarandeerd een scherpe verzekeringspremie van je dierenverzekering!