Aby verzekeren? Een verzekeringspakket voor je kat vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Aby biedt jou ontzettend veel gehechtheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kat kan een aandoening krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Aby biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere MRI-scan of KC of Pneumo vaccinatie. Verzekeraars als Inshared of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.100 en €3.300. Op deze website vind je betrouwbare Aby verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Aby is jou heel wat waard. Vanzelf streef je naar optimale zorg voor jouw kater. Dankzij een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. In veel gevallen maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €5,55 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €100), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €160). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Aby zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Sterilisatie kost al gauw €275. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-aby

Wat kost een Aby verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is stukken voordeliger dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €18 tot €41 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei aspecten bepalen de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €8,1 per maand. Gemakkelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Aby nu echt kost? Klik op een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juni 2024 bedraagt. Suggestie: Kattenverzekering voor de Chat Turc nageur afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Aby verzekering afsluiten is kinderspel. Een verzekeraar aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijzen dierenarts Aby

Behandeling Kosten
Consult €29
Consult weekend / avond €53
Chippen €28
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €42
Röntgenfoto €69
CT-scan €94
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €54,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een kitten verzekering voor de Aby (kat of kater)? We onderscheiden eenverschillende variabelen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de poes bepalen grotendeels de maandelijkse premie Echter, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies vergelijken.

2. Type dekking?
Controleer nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en medicijnen worden vergoed bij elk ras. Bekijk goed de voorwaarden van de polis. Wordt radiotherapie ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als MRI-scan?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.300 t/m 5.700. Ga je voor een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Enkele andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, en het percentage is vaak 10% of meer. Misschien ook interessant: Khao Manee verzekering.

Dierenverzekering Aby vergelijken juni 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je zonder problemen kattenverzekering voor de Aby vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Aegon. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als postcode, gewicht, leeftijd, geslacht, het ras. Hierna bekijk je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Dekking op maat
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Eigen risico kiezen
€2500 – €5000
Alle rassen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
50% of 100% gedekt
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Operaties
Dagelijks opzegbaar
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Crematie
Lage poliskosten
Eenvoudig

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een intensieve opname of geneesmiddelen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Bij een aantal aanbieders kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: verzekering Petplan afsluiten.

Aanvullende verzekering
De erkende maatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Aby afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!