Longhair verzekeren? Een huisdierenverzekering voor katten al vanaf €8 per maand

Herkenbaar? Jouw Longhair biedt jou onmetelijk veel gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Longhair is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere kennelhoest vaccinatie en radiotherapie. Assuradeurs als Aegon en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.200 en €4.200. Op deze website vergelijk je favoriete Longhair verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Longhair is jouw maatje. Natuurlijk ga je voor optimale zorg voor jouw kater. Met een dierenverzekering verzeker jij het diertje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Doorgaans kies je zelf jouw eigen dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.900 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €9,45 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (circa €150). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt binnen je polis. Wat het afscheid aangaat heb je enkele varianten: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Longhair geen kittens meer kan verwekken. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke poes. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €210. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel van de andere polissen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-longhair

Wat kost een Longhair verzekeren?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw kat verzekeren is stukken voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €17,5 – €39 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende elementen hebben invloed op de prijs. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico hebben invloed. Jouw kat is verzekerd vanaf €5,6 per maand. Direct weten wat de verzekering voor jouw Longhair exact kost? Kies direct een verzekeraar, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Ragdoll afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Longhair verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een dekking aangetroffen die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Heb je te maken met een kruising? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Longhair

Situatie Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €63
Chippen €21
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €15
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €65
CT-scan €101
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €58

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw Longhair (kat of kater? Graag noemen we essentiële variabelen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de premie Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Begin steevast met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Controleer zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is acupuncturist behandeling ook gedekt? En hoe zit het met ontvlooien?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.100 t/m 3.700. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €150, en het percentage is vaak 10% of meer. Check ook alles over een Abessijn korthaar verzekering.

Dierenverzekering Longhair vergelijken april 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Longhair vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal. Elementen die invloed hebben op de premie zijn o.a. geslacht, medisch verleden, het ras, leeftijd, postcode. Hierna achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Dier & Zorg label
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Basis, Plus en Top
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
3 pakketten
Hoge klanttevredenheid

hema-verzekering

Hema

Reisverzekering
Scherpe premie rasdieren
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Dekking op maat
Met buitenland
Alle rassen welkom

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De Nederlandse maatschappijen werken met een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van te declareren rekeningen. Handig: steeds vaker kies je zelf het eigen risico. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: Inshared dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeraars geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Longhair afsluiten? Gewaarborgde lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!