Longhaired Manx verzekeren? Een huisdierenverzekering voor katten al vanaf €8 per maand

De Longhaired Manx staat voor een hoop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Longhaired Manx is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld medische hulpmiddelen en/of MRI-scan. Assuradeurs als Aegon en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.200 tot wel €4.300. Aan de hand van deze pagina vind je populaire Longhaired Manx verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Longhaired Manx is jouw maatje. Vanzelf ga je voor uitstekende zorg voor jouw kat. Geholpen door een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over geld. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.400 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Vanaf €7,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €80), maar kan ook bij jou thuis (vaak €115). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Inzake het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Longhaired Manx niet meer vruchtbaar is. Het gedrag verandert vaak in een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij kittens. Kosten van sterilisatie zijn al snel €225. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij een groot aantal andere polissen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-longhaired-manx

Wat kost een Longhaired Manx verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is aanzienlijk betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17,75 – €28 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Meerdere aspecten bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Bovendien houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en jouw eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw kat is verzekerd vanaf €10 per maand. Razendsnel uitvinden wat de verzekering voor jouw Longhaired Manx exact kost? Kies direct een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van mei 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Russian Shorthair afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Longhaired Manx verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een verzekeraar gevonden die goedkoop is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Staat het ras er niet bij? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Longhaired Manx

Situatie Prijzen
Consult €29
Consult weekend / avond €54
Chippen €30
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €96
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €54,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering kiezen voor jouw Longhaired Manx (kat of kater)? We onderscheiden eenessentiële dingen die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een aantrekkelijke premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Maar, de ene polis is de ander niet. Stap 1 is dus het vergelijken van de prijzen.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Controleer goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en medicaties worden standaard betaald. Achterhaal grondig de kleine lettertjes. Is tumor medicatie vergoed of niet? En welke garanties zijn er met gebit schoonmaken?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De maximale vergoeding per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.600 t/m 5.000. Selecteer je €3.500 of meer, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. Mogelijk ook relevant: Afrikaans Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Longhaired Manx vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik een kwalitatieve verzekering? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel kattenverzekering voor de Longhaired Manx vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere medisch verleden, leeftijd, het ras, gewicht, postcode. Verderop bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle klantenservice
Met tips & weetjes
Ook voor kittens

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Ook heupen en ellebogen
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Reisverzekering
Ook andere verzekeringen
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide basisdekking
Aanvullende opties
Alle katten welkom

hema-verzekering

Hema

Radio Therapie
No-nonsense
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Leeftijdsafhankelijk
Hoge klanttevredenheid

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Normaliter wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Daarnaast kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Bekijk alles over: OHRA huisdierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Longhaired Manx afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie van je dierenverzekering!