American Curl Longhair verzekeren? Een verzekeringspolis voor een kat al vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe American Curl Longhair biedt jou geweldig veel vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou American Curl Longhair biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan scintigrafie en medische hulpmiddelen. Polissen van bijvoorbeeld Petplan en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.700 tot wel €4.300. Op deze website bekijk je bekende American Curl Longhair verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw American Curl Longhair is jouw maatje. Vanzelf streef je naar de beste zorg voor jouw huisdier. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.300 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,75 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of gewoon te ziek? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €70), maar soms is thuis ook een optie (zo’n €150). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid heb je enkele mogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de American Curl Longhair niet meer vruchtbaar is. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Houdt wel rekening met zo’n €270. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere verzekeraars is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-american-curl-longhair

Wat kost een American Curl Longhair verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Het verzekeren van een huisdier is flink voordeliger dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €14 – €44 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Een aantal elementen bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €6,45 per maand. Meteen achterhalen wat de verzekering voor de American Curl Longhair concreet kost? Kies direct een aanbieder, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Suggestie: Kattenverzekering voor de Chestnut Oriental Shorthair afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede American Curl Longhair verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gespot die goedkoop is, of met een dekking die bij jou past? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Gaat het om een kruising? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts American Curl Longhair

Situatie Kosten
Consult €37
Consult weekend / avond €52
Chippen €29
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €67,5
CT-scan €94
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €50

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw trouwe American Curl Longhair (kat of kater)? We onderscheiden eeneen aantal variabelen die van belang zijn bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras poes, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Goed om te weten, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Achterhaal altijd wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle therapieën en pillen betaalt de verzekeraar. Bekijk grondig de voorwaarden van de polis. Is behandeling tegen knie-aandoeningen ook gedekt? En welke garanties zijn er met gebitsbehandeling?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.900 en 5.200. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €100, percentages zijn rond de 20%. Misschien ook interessant: Korat verzekering.

Dierenverzekering American Curl Longhair vergelijken juli 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de American Curl Longhair vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn o.a. postcode, leeftijd, het ras, geslacht, gewicht. Nu ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Samengesteld door artsen
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
€65 preventieve zorg
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
WhatsApp service
Snelle uitkering

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
Advertentie bij vermissing
Veel rassen te verzekeren

hema-verzekering

Hema

Buitenlanddekking
Dagelijks opzegbaar
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Snelle ingangsdatum
Met buitenland
Hoge klanttevredenheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote assuradeurs hanteert een basisverzekering. Daarmee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden zijn er duurdere “top” pakketten. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: verzekering AEGON afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende verzekeraars hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het maandbedrag zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Tand-module
 • Ct-scans

Verzekering American Curl Longhair afsluiten? Betrouwbare en lage verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!