Maine Shag verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw kat al vanaf €9 per maand

Jouw eigen Maine Shag staat synoniem voor volop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: ook jouw kat kan ziek worden, of terechtkomen in een ongeval. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Maine Shag is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld medische hulpmiddelen en Rabiës vaccinatie. Aanbieders als Inshared en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.000 tot en met € 4.400. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je erkende Maine Shag verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Maine Shag is misschien wel je beste vriend. Natuurlijk streef je naar de best mogelijke zorg voor jouw huisdier. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw kat van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. In veel gevallen kan je gewoon naar een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.000 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €9,75 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €95), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €135). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald in de polis. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal varianten: destructie, cremeren of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Maine Shag geen kittens meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €315. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere aanbieders is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-maine-shag

Wat kost een Maine Shag verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is flink betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €13,75 – €34 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras van jouw kat. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico worden meegenomen. Een verzekering is er al vanaf €8,65 per maand. Eenvoudig weten wat de verzekering voor jouw Maine Shag exact kost? Selecteer een maatschappij, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Schotse vouwoorkat afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Maine Shag verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of waar je een goed gevoel bij hebt? Gewoonlijk doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Maine Shag

Ingreep Onkosten
Consult €28
Consult weekend / avond €62
Chippen €30
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €47,5
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €98
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €47

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Overweeg jij een kitten verzekering afsluiten voor de Maine Shag (kat of kater)? We onderscheiden eeneen aantal variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan te maken met een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen de de maandelijkse kosten. Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en pillen worden vergoed bij elk ras. Check nauwkeurig de kleine lettertjes. Is acupuncturist behandeling wel afgedekt? Of hoe zit het met ontwormen?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.900 – 4.200. Kies je een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs is het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Sommige assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €125, percentages zijn rond de circa 35%. Check ook alles over een Amerikaans Blauw verzekering.

Dierenverzekering Maine Shag vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik de beste of goedkoopste verzekering? Via deze website kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Maine Shag vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere medisch verleden, geslacht, postcode, het ras, gewicht. Verderop tref je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Crematie
Samengesteld door artsen
Ook voor kittens

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
Dekking op maat
Account via internet

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Basis, Plus en Top
Ook kittens verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
Jaarbeloning
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Wat je van Hema verwacht
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Ellebogen verzekerd
€3.500 euro per jaar
Gebruiksvriendelijk

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De grote aanbieders hanteert een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of andere hulpmiddelen. Normaliter is de minimale dekking tot 80% van de rekening. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Lees meer over: Inshared huisdierenverzekering.

Aanvullende kattenverzekering
Het merendeel van de verzekeraars kunnen voorzien in speciale aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tand-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Maine Shag afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!