Amerikaanse Draadhaar verzekeren? Een verzekering voor jouw kat al vanaf €6 per maand

De Amerikaanse Draadhaar geeft jou onmetelijk veel gehechtheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een erge verwonding krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen je poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Amerikaanse Draadhaar biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw kat verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld radiotherapie en homeopaat behandeling. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.100 tot wel €3.600. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gangbare Amerikaanse Draadhaar verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Amerikaanse Draadhaar is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend ga je voor optimale zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Doorgaans kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €5.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €7,55 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €85), maar kan ook bij jou thuis (vaak €110). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Inzake het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Amerikaanse Draadhaar zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een aangenamer dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €195. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-amerikaanse-draadhaar

Wat kost een Amerikaanse Draadhaar verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een verzekering voor dieren is flink voordeliger dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €8,75 – €41 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Veel variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw poes. Tevens kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico zijn belangrijke factoren. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,1 per maand. Moeiteloos achterhalen wat de verzekering voor de Amerikaanse Draadhaar nu echt kost? Kies een van de partijen, voer jouw gegevens in, en check de premie van april 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Colourpoint afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een goede Amerikaanse Draadhaar verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een polis gezien met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Is jouw kat een kruising? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Amerikaanse Draadhaar

Situatie Onkosten
Consult €32
Consult weekend / avond €64
Chippen €28
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €61,5
CT-scan €99
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €53,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw trouwe Amerikaanse Draadhaar (kat of kater? Graag noemen we een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) beïnvloeden de hoogte van de premie. Let op, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer nauwkeurig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle operaties en medicijnen worden standaard betaald. Analyseer zorgvuldig de inhoud van het pakket. Is gebitsbehandeling ook inbegrepen? En wat kan ik verwachten omtrent bloeddrukmeting?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.100 – 4.800. Bij een hoge maximale vergoeding, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen giet met het eigen risico in een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €125, en het percentage is vaak ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een La Perm verzekering.

Dierenverzekering Amerikaanse Draadhaar vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Amerikaanse Draadhaar vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Elementen die de premie bepalen zijn onder andere geslacht, medisch verleden, het ras, gewicht, postcode. Hierna vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Eigen risico kiezen
Hond, kat, papegaai en konijn
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
Alternatieve therapieën
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
Ook aansprakelijkheid
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Staat 24/7 voor jou klaar
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Eenvoudig verzekerd
Online declareren

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Korte wachttermijn
Geen kleine lettertjes

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De nationale aanbieders hanteert een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, foto’s maken bij de dierenarts, opname in een kliniekof pillen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Petplan verzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de assuradeurs hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf zal wellicht toenemen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Amerikaanse Draadhaar afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor de dierenverzekering!