Mandarin verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten al vanaf €8,75 per maand

Herkenbaar? Jouw Mandarin betekent geweldig veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Mandarin kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand is jouw kat verzekerd tegen veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld fotodynamische therapie en/of isotopenonderzoek. Assuradeurs als Aegon en lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.600 oplopend tot €3.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over populaire Mandarin verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Mandarin is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wens je optimale zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering verzeker jij het dier van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over geld. Bij veel verzekeraars kies je zelf een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €6,45 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat erg oud, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €70), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €115). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Mandarin zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €295. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere partijen is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-mandarin

Wat kost een Mandarin verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw poes verzekeren is vele malen goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. In de basis ligt de prijs tussen €15,25 – €36 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Een aantal onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het ras of de kruising van het dier. Uiteraard kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €9,9 per maand. Nu weten wat de verzekering voor jouw Mandarin tot op de komma kost? Klik op een van de partijen, vul de gevraagde gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Suggestie: Kattenverzekering voor de Selkirk rex afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Mandarin verzekering afsluiten is zo gepiept. Een aanbieder gespot die goedkoop is, of waar je een goed gevoel bij hebt? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Mandarin

Consult Tarieven
Consult €27
Consult weekend / avond €62
Chippen €24
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €49,5
Röntgenfoto €61
CT-scan €103
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Vandaag nog een kitten verzekering voor jouw Mandarin (kat of kater? Graag noemen we verschillende factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je profiteert dan van een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
De te verzekeren poes (gewicht, ras) hebben invloed op de premie Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. De basis is een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Achterhaal goed de voorwaarden van de verzekeraar. Is consult vergoed of niet? En welke garanties zijn er met CT-scan?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.600 en 6.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen giet met het eigen risico in een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Check ook alles over een Amerikaanse Kruloorkat Korthaar verzekering.

Dierenverzekering Mandarin vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Deze tijd is er nogal wat te kiezen. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Mandarin vergelijken. Wij vergelijken onder andere Hema. Aspecten die de premie bepalen zijn o.a. medisch verleden, gewicht, postcode, leeftijd, het ras. Hieronder vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Chemo
De enige echte specialist
Veel rassen te verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
280.000+ klanten
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Tandzorg
Basis, Plus en Top
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
Medische kosten tot €3.500
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Crematie
Thuiswinkel waarborg
Veel keuzevrijheid

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Ook narcose
Online afsluiten

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. Het merendeel van de aanbieders biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Denk aan een consult bij een dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, een noodzakelijke operatie of medicijnen. Vaak kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de rekening. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: OHRA huisdier polis.

Aanvullende verzekering
Steeds meer verzekeraars bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. De premie zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tand-module
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Mandarin afsluiten? Altijd een scherpe verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!