Selkirk rex verzekeren? Een verzekeringspakket voor jouw kat al vanaf €9 per maand

Jouw eigen Selkirk rex geeft jou geweldig veel gehechtheid. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Selkirk rex kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Onder andere nest enting voor fokkers en bloeddrukmeting. Aanbieders als Aegon en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €1.100 en €5.000. Via deze pagina bekijk je Nederlandse Selkirk rex verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
petplan-verzekering v.a. €5,57 v.a. €4,41 €0 - €250 €5000 Meer over Petplan
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
hema-verzekering v.a. €13,00 v.a. €10,26 €45 €3000 Meer over Hema
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Selkirk rex is jouw trouwe kameraad. Vanzelfsprekend wens je uitstekende zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering waarborg je het diertje van de juiste zorg als het nodig is. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Vaak maak je zelf een keuze voor een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.100 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €9,7 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat erg oud, of gewoon te ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €70), echter kan dit ook lokaal (plus minus €125). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse varianten: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Selkirk rex zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een leuker huisdier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €235. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere polissen is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-selkirk-rex

Wat kost een Selkirk rex verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw kat verzekeren is beduidend betaalbaarder dan een polis voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10,25 tot €36,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €7,8 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Selkirk rex nu echt kost? Selecteer een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van april 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de American Curl Longhair afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Selkirk rex verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gevonden die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaal gesproken krijg je de volgende vragen:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Staat het ras er niet bij? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Selkirk rex

Consult Onkosten
Consult €33
Consult weekend / avond €63
Chippen €27
Vaccinatie €41
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €48
Röntgenfoto €58,5
CT-scan €95
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Selkirk rex (kat of kater? We behandelen een aantal dingen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Hoogte van de premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn het vergelijken van de prijzen.

2. Dekkingsgebied van de polis
Controleer nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle soorten ziektes en pillen zitten in het basispakket. Bekijk altijd de polisvoorwaarden. Is cocktail vaccinatie wel vergoed voor mijn kat? En hoe gaat het met transplantaties met lichaamseigen cellen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.600 t/m 4.900. Kies je een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere polissen vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 15 – 25%. Mogelijk ook relevant: Cymric verzekering.

Dierenverzekering Selkirk rex vergelijken april 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Wat is nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je razendsnel kattenverzekering voor de Selkirk rex vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Aspecten die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als postcode, geslacht, leeftijd, medisch verleden, gewicht. Nu vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Tandzorg
Betrouwbaar Reaal
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Basis, Plus en Top
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Scherpe premie
Staat 24/7 voor jou klaar
Alle kruisingen welkom

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Eenvoudig verzekerd
Online account

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Geen erfelijke ziektes
Voor de allerkleinsten

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de rekening. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: Reaal dekking.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De erkende verzekeraars hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf valt iets hoger uit, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts module
 • Ct-scans

Verzekering Selkirk rex afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor de dierenverzekering!