Amerikaanse Kruloorkat Langhaar verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten al vanaf €8,75 per maand

Jouw trouwe Amerikaanse Kruloorkat Langhaar staat voor een hoop vriendschap. Het is onderdeel van jouw leven. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een erge verwonding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Amerikaanse Kruloorkat Langhaar biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw kat veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld bloedtransfusies of KC of Pneumo vaccinatie. Verzekeraars als Aegon en nog een aantal assuradeurs staan garant voor bedragen tussen de €2.000 en €3.500. Aan de hand van deze pagina tref je alle Amerikaanse Kruloorkat Langhaar verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Amerikaanse Kruloorkat Langhaar is jouw trouwe kater. Uiteraard wil je het allerbeste voor jouw kater. Via een dierenverzekering verzeker je het dier van optimale zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €3.100 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €9,25 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Euthanasie regel je bij de dierenarts (ongeveer €90), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €130). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door een verzekeringsmaatschappij. Omtrent het afscheid heb je ’n aantal keuzes: begraven, destructie of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Amerikaanse Kruloorkat Langhaar zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €215. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere partijen is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-amerikaanse-kruloorkat-langhaar

Wat kost een Amerikaanse Kruloorkat Langhaar verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van een zorgverzekering voor mensen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €16,75 tot €27 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. De voornaamste variabele is het type ras of de kruising. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met het gewicht in KG en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw poes is al verzekerd vanaf €9,3 per maand. Direct te weten komen wat de verzekering voor de Amerikaanse Kruloorkat Langhaar precies kost? Selecteer een assuradeur, beantwoord de vragen, en check de premie van april 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Cypers afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een Amerikaanse Kruloorkat Langhaar verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder gezien die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Amerikaanse Kruloorkat Langhaar

Situatie Tarieven
Consult €27
Consult weekend / avond €50
Chippen €21
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €62,5
CT-scan €103
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €49

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Amerikaanse Kruloorkat Langhaar (kat of kater)? We onderscheiden eenverschillende onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Jouw premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen de de maandelijkse premie Vergeet niet, de premies per maand lopen enorm uiteen. De basis is het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Achterhaal zorgvuldig wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Controleer zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt fysiotherapie wel of niet vergoed? En hoe zit het met shockwave therapie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis ligt tussen de €2.000 en 6.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Sommige aanbieders hanteren een percentage van circa 15%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, kies je een percentage dan moet je denken aan 25%. Check ook alles over een Langharige Siamees verzekering.

Dierenverzekering Amerikaanse Kruloorkat Langhaar vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren kan je kiezen uit veel pakketten. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Via de vergelijkingstool kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Amerikaanse Kruloorkat Langhaar vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. geslacht, postcode, gewicht, leeftijd, het ras. Nu vind je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Tandzorg
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Diervriendelijk
Geen kleine lettertjes

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
WhatsApp service
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Reisverzekering
Aanvullende opties
Alle katten welkom

hema-verzekering

Hema

Verblijf in kliniek
Beste zorg bij ziekte
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Vandaag nog verzekerd
Lage poliskosten
Voor de allerkleinsten

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. Het gros van de maatschappijen hanteert een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Soms kies je dit percentage zelf. Meestal er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: AEGON verzekering.

Aanvullende kattenverzekering
Het merendeel van de organisaties bieden daarnaast extra aanvullende verzekeringen. De premie gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Amerikaanse Kruloorkat Langhaar afsluiten? Gegarandeerd een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!