Mekong Bobtail verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw kat al vanaf €6 per maand

Jouw eigen Mekong Bobtail staat synoniem voor geweldig veel gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een aanrijding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Mekong Bobtail biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro verzeker je jouw kat veel voorkomende ingrepen. Bijvoorbeeld radiotherapie of CT-scan. Verzekeraars als Aegon of verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.200 en €3.800. Op deze website vergelijk je erkende Mekong Bobtail verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Mekong Bobtail is jou heel wat waard. Natuurlijk wens je optimale zorg voor je poes. Via een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft niet na te denken over een forse nota. Doorgaans maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.500 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €6,4 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of gewoon te ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie regel je bij de dierenarts (circa €85), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €130). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse varianten: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Mekong Bobtail zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een vrolijke poes. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €235. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij een groot aantal andere polissen is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-mekong-bobtail

Wat kost een Mekong Bobtail verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €11,75 – €33 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Verschillende onderdelen hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras van jouw kat. Daarnaast tellen ook gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €8 per maand. Gemakkelijk ontdekken wat de verzekering voor jouw Mekong Bobtail concreet kost? Kies direct een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Shorthair afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Mekong Bobtail verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een verzekeraar tegengekomen die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Mekong Bobtail

Ingreep Kosten
Consult €31
Consult weekend / avond €64
Chippen €23
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €59
CT-scan €106
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €83,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €47

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw Mekong Bobtail (kat of kater? Hieronder vind je een aantal factoren waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Advies: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je vindt dan al snel een aantrekkelijke premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het type poes, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Check altijd wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Controleer grondig de polisvoorwaarden. Is heupbehandeling ook inbegrepen? En in hoeverre zijn zaken gedekt als Rabiës vaccinatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De maximum uitkering per jaar is vaak een bedrag tussen de €1.800 t/m 2.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Enkele andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, bij een percentage ga je vaak richting de 15 – 25%. Check ook alles over een Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar verzekering.

Dierenverzekering Mekong Bobtail vergelijken juni 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Geholpen door onze vergelijker kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Mekong Bobtail vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn o.a. medisch verleden, leeftijd, het ras, gewicht, postcode. Hieronder ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
De nr. 1 dierenverzekering
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
Dier & Zorg label
Ook kittens verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Ook aansprakelijkheid
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
Medische kosten tot €3.500
Ook kittens verzekeren

hema-verzekering

Hema

Operaties
Prima basisdekking
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Bij ziekte en ongeval
Vele tevreden klanten

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De erkende verzekeraars biedt een soort van basisverzekering. Zo zijn de standaard ingrepen afgedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, CT-scans, een uitgebreide behandeling of medische hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bij het gros van de aanbieders kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Check ook: Inshared huisdier polis.

Aanvullende dierenverzekering
De Nederlandse aanbieders kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Mekong Bobtail afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!