Shorthair verzekeren? Een verzekering voor jouw kat al vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Shorthair betekent geweldig veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een aandoening krijgen, of een erge verwonding krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Shorthair is dan erg welkom. Al vanaf een paar euro per maand ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Onder andere radioactieve jodium behandelingen en medische hulpmiddelen. Verzekeraars als Ohra en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.500 en €3.700. Aan de hand van deze pagina ontdek je nationale Shorthair verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Shorthair is jou heel wat waard. Uiteraard verlang je naar uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Via een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij een dierenarts naar keuze. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.600 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €7,95 per maand

Euthanasie & inslapen

Begint je kat op leeftijd te raken, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is inslapen de beste optie. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €75), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €150). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het castreren heeft als effect dat je Shorthair zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Houdt wel rekening met zo’n €230. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere verzekeraars is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-shorthair

Wat kost een Shorthair verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw kat verzekeren is flink goedkoper dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €9,75 en €28 (maandelijks). Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras van jouw kat. Ook wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het gekozen eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €9,4 per maand. Gelijk uitvinden wat de verzekering voor jouw Shorthair precies kost? Navigeer naar een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Amerikaanse Draadhaar afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Shorthair verzekering afsluiten is zo gepiept. Een dekking gespot met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg werkt het als volgt:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Kosten dierenarts Shorthair

Ingreep Vergoeding
Consult €33
Consult weekend / avond €61
Chippen €27
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €41
Röntgenfoto €68,5
CT-scan €105
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €135
Reinigen gebit Vanaf €48,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Vandaag nog een kitten verzekering kiezen voor jouw Shorthair (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken belangrijke dingen die je in het achterhoofd moet houden bij de keuze voor een maatschappij. Tip: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en medicaties worden standaard betaald. Analyseer grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is chippen vergoed of niet? Of hoe zit het met kitten vaccinatie?

3. De maximale vergoeding
De maximale vergoeding op jaarbasis vinden we meestal tussen de €1.700 en 4.700. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij sommige verzekeraars is het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €150, en het percentage is vaak 30%. We hebben ook info over: De oude Siamees verzekering.

Dierenverzekering Shorthair vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig vinden we talloze verzekeraars. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Shorthair vergelijken. Wij vergelijken onder andere Inshared. Onderdelen die de premie bepalen zijn zaken als leeftijd, gewicht, postcode, het ras, geslacht. Hieronder tref je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Met tips & weetjes
Veel keuzevrijheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vandaag nog verzekerd
Dier & Zorg label
Alle rassen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
€2500 – €5000
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
Advertentie bij vermissing
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Prima basisdekking
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Identificatiechip
Voor de allerkleinsten

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De nationale verzekeraars werken met een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: HEMA dekking.

Aanvullende dierenverzekering
Het gros van de verzekeringsmaatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Shorthair afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!