Angora verzekeren? Een verzekering voor jouw kat al vanaf €9,25 per maand

Jouw trouwe Angora biedt jou volop liefde. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. Dan wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Angora is een oplossing. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan transplantaties met lichaamseigen cellen en radioactieve jodium behandelingen. Aanbieders als Hema of andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.300 en €5.300. Via deze pagina vergelijk je bekende Angora verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Angora is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend ga je voor het beste voor jouw kater. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker je het diertje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een forse nota. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €3.200 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €8,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? Wellicht is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €95), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €150). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Aangaande afscheid nemen heb je ’n aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Angora zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een aangenamer dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Kijk niet vreemd op van bedragen als €200. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-angora

Wat kost een Angora verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk voordeliger dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €11,25 – €41 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere factoren bepalen de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Uiteraard kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de dekking die je kiest en het gekozen eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €9,25 per maand. Snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Angora precies kost? Kies een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Devon rex afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Angora verzekering afsluiten is kinderspel. Een dekking gezien met een aantrekkelijke polis, of juist met de beste voorwaarden? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Prijslijst dierenarts Angora

Situatie Tarieven
Consult €36
Consult weekend / avond €60
Chippen €26
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €48
Röntgenfoto €59
CT-scan €102
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €56,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Angora (kat of kater)? We onderscheiden eeneen aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van de verzekering. Handig: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen de de premie per maand Goed om te weten, de premies per maand lopen enorm uiteen. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Analyseer grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en pillen worden vergoed bij elk ras. Controleer zorgvuldig de kleine lettertjes. Is shockwave therapie vergoed of niet? En welke garanties zijn er met MRI-scan?

3. De maximale vergoeding
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.400 t/m 2.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere verzekeraars doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, kies je een percentage dan moet je denken aan circa 35%. Mogelijk ook relevant: Longhair verzekering.

Dierenverzekering Angora vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een verzekering zonder poespas? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Angora vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Factoren die invloed hebben op de premie zijn o.a. geslacht, gewicht, medisch verleden, postcode, het ras. Verderop vind je de meest gekozen dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide vergoeding
4 pakketten
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
280.000+ klanten
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
€2500 – €5000
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Heupen verzekerd
Jaarbeloning
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Verbond van verzekeraars
Gemoedsrust

aegon-verzekering

Aegon

Aantrekkelijk geprijsd
Looptijd: 1 jaar
Online account

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De meeste verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zodoende ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, specifieke operaties of medicijnen. Standaard wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Petplan dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
Steeds meer partijen kunnen voorzien in speciale extra aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Angora afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!