Naaktkat verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw kat al vanaf €7,25 per maand

Jouw eigen Naaktkat geeft jou ontzettend veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval sta je liever niet voor de keuze tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Naaktkat biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen veel voorkomende ingrepen. Denk dan aan bijvoorbeeld elleboogbehandeling en chippen. Aanbieders als Hema en andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.000 en €5.200. Op deze webpagina vind je meer info over gangbare Naaktkat verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Naaktkat is jouw trouwe kater. Natuurlijk wil je uitstekende zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering verzeker je jouw poes van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Steeds vaker kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.900 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Vanaf €5,8 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €100), echter kan dit ook lokaal (vaak €155). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed binnen je polis. Wat betreft afscheid zijn er verschillende opties: begraven, cremeren of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Naaktkat geen kittens meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €225. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel andere aanbieders is het castreren als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-naaktkat

Wat kost een Naaktkat verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw poes verzekeren is stukken goedkoper dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €16 – €42,5 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel aspecten hebben invloed op de prijs. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Ook houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico hebben invloed. Een verzekering is er al vanaf €9,6 per maand. Simpel & snel achterhalen wat de verzekering voor de Naaktkat nu echt kost? Selecteer een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Siberische Boskat afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Naaktkat verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking aangetroffen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Kies je voor kruising? Klik dan op het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Naaktkat

Ingreep Vergoeding
Consult €26
Consult weekend / avond €59
Chippen €26
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €90
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €51,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Bezig met een kitten verzekering afsluiten voor de Naaktkat (kat of kater? Hieronder vind je nuttige onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Advies: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen de de hoogte van de premie. Echter, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle ingrepen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal grondig de voorwaarden van de polis. Is acupuncturist behandeling wel afgedekt? Of hoe zit het met dwang- en sondevoeding?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €2.000 t/m 3.700. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere aanbieders vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: Asian verzekering.

Dierenverzekering Naaktkat vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Op dit moment kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Naaktkat vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere geslacht, medisch verleden, postcode, leeftijd, het ras. Verderop bekijk je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Snelle ingangsdatum
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Ook voor kittens

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

14 dagen bedenktijd
€65 preventieve zorg
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Snelle klantenservice
Delta Lloyd
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Rontgenonderzoek
Aanvullende opties
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Kies je eigen dekking
No-nonsense
Maximale zekerheid

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Bij ziekte en ongeval
Eenvoudig

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse maatschappijen hanteert een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of hulpmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. Niet zelden kies je dit percentage zelf. Daarnaast er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Lees meer over: OHRA huisdier dekking.

Aanvullende kattenverzekering
De erkende verzekeraars hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Crematie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Naaktkat afsluiten? Altijd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor uw dierenverzekering!