Siberische Boskat verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw kat al vanaf €7 per maand

Jouw Siberische Boskat staat synoniem voor een hoop liefde. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Siberische Boskat biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk dan aan bijvoorbeeld isotopenonderzoek en/of transponder plaatsen. Aanbieders als Aegon en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €1.100 oplopend tot €4.400. Op deze website vergelijk je populaire Siberische Boskat verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Siberische Boskat is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend ga je voor uitmuntende zorg voor jouw kat. Met behulp van zo’n dierenverzekering verzeker jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.100 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor jonge en oude katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €9,85 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? In zo’n geval is het laten inslapen van je dier mogelijk. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €100), maar mogelijk ook thuis (ongeveer €115). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Wat betreft afscheid zijn er verschillende keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het effect van castratie is dat jouw Siberische Boskat zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €280. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is de castratie een premium dekking.

dierenverzekering-siberische-boskat

Wat kost een Siberische Boskat verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekering zoals wij die kennen. In ruil voor een terugkerende premie vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is beduidend goedkoper dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €12,75 en €38 per 30 dagen. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Velerlei aspecten bepalen de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Natuurlijk kijken verzekeraars naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,8 per maand. À la minute ondervinden wat de verzekering voor de Siberische Boskat nu echt kost? Klik op een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juli 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Amerikaanse Kruloorkat Langhaar afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Siberische Boskat verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking aangetroffen die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Normaliter krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Heb je te maken met een kruising? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Siberische Boskat

Consult Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €57
Chippen €27
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €109
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €83
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €52,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een kitten verzekering voor jouw trouwe Siberische Boskat (kat of kater)? We onderscheiden eeneen aantal zaken waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Advies: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het ras/kruising van de poes bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Maar, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk nauwkeurig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Analyseer zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt KC of Pneumo vaccinatie wel vergoed voor mijn kat? En wat kan ik verwachten omtrent radiotherapie?

3. Maximum uitkering per jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €1.100 en 5.900. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars betekent het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Een aantal andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%. We hebben ook info over: Don Sphynx verzekering.

Dierenverzekering Siberische Boskat vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Op dit moment is het aanbod enorm. Hoe vind ik nu snel de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van de huisdierenverzekering vergelijken kan je moeiteloos kattenverzekering voor de Siberische Boskat vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Onderdelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn bijvoorbeeld gewicht, medisch verleden, geslacht, postcode, leeftijd. Verderop tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Met tips & weetjes
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Dekking op maat
Maximale zekerheid

ohra-verzekering

Ohra

Geneesmiddelen
Voor hond & kat
Online account

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
50% of 100% gedekt
Verantwoord verzekeren

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Doorlopende reisverzekering
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Leeftijdsafhankelijk
Maximale zekerheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn wisselend. De Nederlandse assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee zijn de normale behandelingen inbegrepen. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, een röntgenfoto laten maken, een noodzakelijke operatie of medicijnen. In het algemeen kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Tip: soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Check ook: Reaal dier & zorg huisdierdekking.

Aanvullende verzekering
De erkende partijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Siberische Boskat afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!