Asian Burmilla verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €7 per maand

Herkenbaar? Jouw Asian Burmilla staat voor volop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Asian Burmilla biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan fysiotherapie of scintigrafie. Aanbieders als Inshared of nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.700 tot wel €4.600. Via deze pagina ontdek je favoriete Asian Burmilla verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Asian Burmilla is jou heel wat waard. Vanzelfsprekend wil je de best mogelijke zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg je jouw poes van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. In veel gevallen kies je zelf een regionale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €5.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €6,65 per maand

Inslapen en euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of gewoon te ziek? Wellicht is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €80), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €150). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt in de polis. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal varianten: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Asian Burmilla zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kosten van sterilisatie zijn al snel €190. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere assuranten is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-asian-burmilla

Wat kost een Asian Burmilla verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een verzekering voor dieren is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €9,75 en €28 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende aspecten bepalen de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Ook kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een dierenverzekering is er vanaf €5,4 per maand. Binnen een paar minuten ondervinden wat de verzekering voor de Asian Burmilla exact kost? Kies direct een maatschappij, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van juni 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Donskoy afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Asian Burmilla verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een polis gespot met een aantrekkelijke polis, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Voer dan in het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Tarieven dierenarts Asian Burmilla

Consult Tarieven
Consult €27
Consult weekend / avond €52
Chippen €21
Vaccinatie €42
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €40
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €90
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €47

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Overweeg jij een kitten verzekering kiezen voor jouw Asian Burmilla (kat of kater? Hieronder vind je nuttige factoren die je in het achterhoofd moet houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je vindt dan al snel een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren poes (gewicht, ras) hebben invloed op de maandelijkse premie Vergeet niet, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Analyseer nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Analyseer goed de polisvoorwaarden. Wordt acupuncturist behandeling ook gedekt? En wat kan ik verwachten omtrent lepto en/of DHP vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €1.600 t/m 3.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, percentages zijn rond de 25%. Check ook alles over een Longhaired Manx verzekering.

Dierenverzekering Asian Burmilla vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Asian Burmilla vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn zaken als geslacht, gewicht, postcode, leeftijd, het ras. Nu achterhaal je enkele populaire dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Ruim aanbod pakketten
Gemoedsrust

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Tel: 072-5180280
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Direct geregeld
Veel keuzevrijheid

inshared-verzekering

Inshared

Ellebogen verzekerd
Advertentie bij vermissing
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Thuiswinkel waarborg
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Looptijd: 1 jaar
Account via internet

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De meeste maatschappijen gaat uit van een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Vanzelfsprekend een regulier consult, röntgenfoto’s, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Niet zelden kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: AEGON dierenverzekering.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen bieden daarnaast aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie + crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Asian Burmilla afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!