Bengali verzekeren? Een verzekeringspolis voor jouw kat al vanaf €6,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Bengali betekent een hoop toewijding. Het is onderdeel van jouw leven. Je hoort het eigenlijk liever niet: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Bengali kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Onder andere consult of medische hulpmiddelen. Polissen van bijvoorbeeld Ohra of lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.900 en €4.700. Op deze website vergelijk je alle Bengali verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Bengali is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk wil je uitmuntende zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. In veel gevallen kies je zelf een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.700 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €6,2 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? Hier is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kost ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (vaak €145). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzemogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Bengali zich niet meer kan voortplanten. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere aanbieders is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-bengali

Wat kost een Bengali verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw kat verzekeren is stukken goedkoper dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De prijzen variëren enorm, tussen €11,25 – €36,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Een aantal aspecten bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw poes is al verzekerd vanaf €7,55 per maand. Direct te weten komen wat de verzekering voor de Bengali tot op de komma kost? Selecteer een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en check de premie van mei 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Europees Korthaar afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Bengali verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gezien met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb je te maken met een kruising? Klik dan op het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Bengali

Ingreep Prijzen
Consult €28
Consult weekend / avond €52
Chippen €25
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €42
Röntgenfoto €64
CT-scan €102
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €65,5
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €55

Welke kattenverzekering past bij mij?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw trouwe Bengali (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële zaken die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras/kruising van de poes bepalen de de hoogte van de premie. Goed om te weten, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Begin steevast met een gedegen prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer goed wat er vergoed wordt. Niet alle operaties en pillen worden vergoed bij elk ras. Analyseer goed de voorwaarden van de polis. Is transponder plaatsen wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als dwang- en sondevoeding?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.000 en 3.300. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige aanbieders giet met het eigen risico in een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Een aantal andere aanbieders doen dit met een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, percentages zijn rond de 10% of meer. We hebben ook info over: Maine Shag verzekering.

Dierenverzekering Bengali vergelijken mei 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering zonder poespas? Op basis van onze vergelijker kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Bengali vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld postcode, leeftijd, medisch verleden, geslacht, gewicht. Verderop tref je de meest gekozen dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Kies je eigen dekking
Diergeneeskunde Utrecht
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Bewust of Comfort
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Snelle ingangsdatum
Delta Lloyd
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
3 pakketten
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
No-nonsense
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Opname kliniek
Identificatiechip
Voor de allerkleinsten

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De genoemde partijen biedt een soort van basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van gedeclareerde bedragen. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Petplan huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen. De premie valt iets hoger uit, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie van de kat
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Bengali afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van een dierenverzekering!