Blauwe rus verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €8,25 per maand

Jouw Blauwe rus staat synoniem voor een hoop toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw kat kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Blauwe rus kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan shockwave therapie of nest enting voor fokkers. Maatschappijen als Ohra en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.900 oplopend tot €3.100. Via deze pagina tref je Nederlandse Blauwe rus verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Blauwe rus is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk ga je voor de best mogelijke zorg voor jouw kat. Via een dierenverzekering verzeker je jouw poes van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een regionale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.200 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €8,5 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kosten: €95), maar soms is thuis ook een optie (vaak €155). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Omtrent het afscheid heb je enkele mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Blauwe rus zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een rustiger dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €210. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is de castratie een extra dekking.

dierenverzekering-blauwe-rus

Wat kost een Blauwe rus verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is aanmerkelijk goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €11,75 – €44 per 30 dagen. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei elementen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Daarnaast wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico zijn van belang. Een verzekering is er al vanaf €9,1 per maand. Eenvoudig ontdekken wat de verzekering voor jouw Blauwe rus tot op de komma kost? Navigeer naar een assuradeur, voer jouw gegevens in, en vind meteen uit hoe hoog de premie van april 2024 is. Alternatief: Kattenverzekering voor de Exotic afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Blauwe rus verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder aangetroffen die betaalbaar is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Kosten dierenarts Blauwe rus

Ingreep Tarieven
Consult €36
Consult weekend / avond €56
Chippen €25
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €45
Röntgenfoto €58,5
CT-scan €98
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €66
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €47,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Blauwe rus (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken een aantal factoren die belangrijk zijn bij het afsluiten van de verzekering. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je profiteert dan van een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het ras poes, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de premie per maand Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Analyseer grondig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle aandoeningen en pillen worden standaard betaald. Achterhaal altijd de inhoud van het pakket. Wordt bloedtransfusies ook gedekt? Of hoe zit het met echo?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.400 – 4.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de verzekeraars werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere assuradeurs vragen een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €150, percentages zijn rond de 30%. We hebben ook info over: Mandarin verzekering.

Dierenverzekering Blauwe rus vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor een verzekering zonder poespas? Via de vergelijkingstool kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Blauwe rus vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. gewicht, postcode, geslacht, het ras, medisch verleden. Hieronder ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
Interessante dierenblog
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
Dier & Zorg label
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Aanvullende dekkingen
Zelf dierenarts kiezen
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
50% vergoeding mogelijk
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Dekking op maat
No-nonsense
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Korte wachttermijn
Veel keuzevrijheid

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. Het gros van de partijen biedt een soort van basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, een uitgebreide behandeling of geneesmiddelen. Standaard vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders kies je zelf het eigen risico. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Lees meer over: AEGON huisdierenverzekering.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote verzekeringsbedrijven geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het maandbedrag zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie / Sterilisatie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Blauwe rus afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!