Britannica verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €6 per maand

Jouw Britannica betekent geweldig veel gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een aanrijding krijgen. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jullie kat en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Britannica kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan bloeddrukmeting en scintigrafie. Verzekeraars als Aegon of nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.400 tot en met € 3.800. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over populaire Britannica verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Britannica is jouw trouwe kater. Vanzelf verlang je naar de best mogelijke zorg voor je poes. Via een dierenverzekering verzeker je jouw poes van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Steeds vaker kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €8,7 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (om en nabij €95), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €120). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de verzekeraar. Inzake het afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het castreren zorgt ervoor dat de Britannica zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €215. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere aanbieders is een castratie een extra dekking.

dierenverzekering-britannica

Wat kost een Britannica verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is beduidend goedkoper dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €14,25 – €36,5 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel aspecten hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras van jouw kat. Uiteraard wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook het gekozen pakket en jouw eigen risico hebben invloed. Jouw poes is al verzekerd vanaf €7,95 per maand. Eenvoudig te weten komen wat de verzekering voor de Britannica tot op de komma kost? Kies direct een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Foreign white afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een Britannica verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder tegengekomen die goedkoop is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Normaliter gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw kat een kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en bepaal het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Britannica

Situatie Onkosten
Consult €28
Consult weekend / avond €49
Chippen €26
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €41,5
Röntgenfoto €60
CT-scan €91
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw trouwe Britannica (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken nuttige zaken die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Kosten per maand (premie)
De te verzekeren poes (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de hoogte van de premie. Maar, premies zijn per maatschappij erg wisselend. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Bekijk zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden standaard betaald. Analyseer zorgvuldig de voorwaarden van de verzekeraar. Is bloedonderzoek wel afgedekt? En hoe gaat het met elleboogbehandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.700 – 5.200. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere aanbieders is het eigen risico een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere verzekeraars hanteren een percentage van circa 15%. Het vaste bedrag ligt rond de €100, kies je een percentage dan moet je denken aan 20% of meer. We hebben ook info over: Mekong Bobtail verzekering.

Dierenverzekering Britannica vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Deze tijd is het aanbod enorm. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Britannica vergelijken. Wij vergelijken onder andere Reaal. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere het ras, postcode, leeftijd, geslacht, gewicht. Nu ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
4 pakketten
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Heupen verzekerd
Alternatieve therapieën
Ongeacht welk ras/afkomst

ohra-verzekering

Ohra

Opname kliniek
Basis, Plus en Top
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
50% of 100% gedekt
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Doorlopende reisverzekering
Declaren via internet

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Korte wachttermijn
Declaren via internet

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende verzekeraars gaat uit van een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, opname in een kliniekof hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit is een meer complete verzekering, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Klik verder naar: Petplan huisdier polis.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De nationale assuradeurs kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Cremeren
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Britannica afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!