Oosters Korthaar verzekeren? Een dierenverzekering voor een kat al vanaf €8,5 per maand

Jouw trouwe Oosters Korthaar staat voor ontzettend veel vriendschap. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Oosters Korthaar biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan consult of behandeling tegen knie-aandoeningen. Maatschappijen als Ohra en verschillende andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.500 oplopend tot €4.600. Op deze webpagina vind je Nederlandse Oosters Korthaar verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Oosters Korthaar is jouw trouwe kater. Natuurlijk wil je het beste voor je poes. Met een dierenverzekering garandeer jij het dier van optimale zorg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Vaak kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.400 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Vanaf €7,4 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of gewoon te ziek? Wellicht is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €90), maar soms is thuis ook een optie (circa €140). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Aangaande afscheid nemen zijn er diverse keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Oosters Korthaar geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een huisdier dat minder wegloopt. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €180. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere polissen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-oosters-korthaar

Wat kost een Oosters Korthaar verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met een zorgverzekering voor mensen. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw poes verzekeren is veel voordeliger dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €12,25 en €33,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Velerlei onderdelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Bovendien wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €8,05 per maand. Meteen weten wat de verzekering voor jouw Oosters Korthaar nu echt kost? Navigeer naar een maatschappij, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Somali afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Zo’n Oosters Korthaar verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gezien die betaalbaar is, of met een dekking die bij jou past? Normaliter ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Kies je voor kruising? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Oosters Korthaar

Behandeling Vergoeding
Consult €37
Consult weekend / avond €61
Chippen €30
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €42,5
Röntgenfoto €58,5
CT-scan €108
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €83
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Oosters Korthaar (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken nuttige zaken waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Wist je dat: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort poes en z’n leeftijd bepalen grotendeels de premie per maand Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Check zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zitten in het basispakket. Check nauwkeurig de polisvoorwaarden. Is consult wel of niet vergoed? En welke garanties zijn er met kennelhoest vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.900 – 4.900. Selecteer je €3.500 of meer, dan gaat de premie omhoog. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Een aantal andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €75, het procentuele eigen risico ligt rond de 8 tot 50%. Bekijk ook de opties voor een Bombay verzekering.

Dierenverzekering Oosters Korthaar vergelijken mei 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Vandaag de dag is er nogal wat te kiezen. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Aan de hand van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je razendsnel kattenverzekering voor de Oosters Korthaar vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Petplan. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn o.a. leeftijd, het ras, postcode, gewicht, medisch verleden. Hieronder vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Hond, kat, papegaai en konijn
Ook kittens verzekeren

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Diervriendelijk
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
WhatsApp service
Declaren via internet

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Medische kosten tot €3.500
Ook kittens verzekeren

hema-verzekering

Hema

Geneesmiddelen
Wat je van Hema verwacht
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Keurmerk
Maximale zekerheid

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De erkende assuradeurs hanteert een basisverzekering. Zodoende zijn de standaard ingrepen afgedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of pillen. Normaliter vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van een declaratie. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: Inshared huisdierpakket.

Aanvullende verzekering
De Nederlandse assuradeurs geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag gaat omhoog, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Oosters Korthaar afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie van een dierenverzekering!