Oregon Rex verzekeren? Een verzekering voor een kat al vanaf €9,5 per maand

Jouw trouwe Oregon Rex betekent een hoop toewijding. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of een tegenslag krijgen. In zo’n scenario wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Oregon Rex biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 verzeker je jouw kat veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld transponder plaatsen of transponder plaatsen. Assuradeurs als Aegon en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.300 tot wel €3.100. Aan de hand van deze pagina bekijk je populaire Oregon Rex verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Oregon Rex is jouw trouwe kameraad. Logischerwijs wens je het allerbeste voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw poes van de juiste zorg als het nodig is. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval een forse nota. Doorgaans ben je gewoon welkom bij de dichtsbijzijndste dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.700 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €6 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? Dan is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €90), maar kan ook bij jou thuis (circa €120). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Omtrent het afscheid zijn er diverse keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het effect van castratie is dat jouw Oregon Rex zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een rustiger dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Kosten van sterilisatie zijn al snel €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere polissen is de castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-oregon-rex

Wat kost een Oregon Rex verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw poes verzekeren is vele malen goedkoper dan een verzekering voor mensen. De premie ligt tussen de €11 en €26,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende onderdelen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras. Natuurlijk houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €6,75 per maand. Gemakkelijk achterhalen wat de verzekering voor de Oregon Rex concreet kost? Selecteer een aanbieder, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Staartloze Kat afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een goede Oregon Rex verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder gespot met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? In de regel krijg je de volgende vragen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Oregon Rex

Consult Tarieven
Consult €34
Consult weekend / avond €51
Chippen €24
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €63
CT-scan €93
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €57

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering afsluiten voor de Oregon Rex (kat of kater)? We onderscheiden eenessentiële variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van een polis. Wist je dat: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Premie per maand
Het ras poes, gewicht en leeftijd beïnvloeden de premie Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Achterhaal goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle soorten ziektes en pillen betaalt de verzekeraar. Controleer altijd de voorwaarden van de polis. Wordt tumor medicatie wel of niet vergoed? Of hoe zit het met castratie?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.900 en 4.600. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs werkt men met een eigen risico als een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 15 – 25%. Misschien ook interessant: Brits Langhaar verzekering.

Dierenverzekering Oregon Rex vergelijken april 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Oregon Rex vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Hema. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn o.a. postcode, geslacht, gewicht, medisch verleden, het ras. Hieronder vind je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Hond, kat, papegaai en konijn
Goede adviseur

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Diervriendelijk
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Aantrekkelijk geprijsd
Basis, Plus en Top
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Geneesmiddelen
Advertentie bij vermissing
Veel keuzevrijheid

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Doorlopende reisverzekering
Verantwoord verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Geneesmiddelen
Looptijd: 1 jaar
Account via internet

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende assuradeurs hanteert een basisverzekering. Daarmee ben je al vrij goed verzekerd. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, opname in een kliniekof geneesmiddelen. Gewoonlijk is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: OHRA contract.

Aanvullende verzekering
De grote verzekeraars hebben de beschikking over unieke aanvullende verzekering (pakketten). De premie zal wellicht toenemen, maar het biedt meer zekerheid. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Ct-scans

Verzekering Oregon Rex afsluiten? Gewaarborgde scherpe verzekeringspremie voor de dierenverzekering!