Staartloze Kat verzekeren? Een dierenverzekering voor katten al vanaf €7,75 per maand

De Staartloze Kat biedt jou ontzettend veel vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw kat kan ziek worden, of een aanrijding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Staartloze Kat is een oplossing. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Je moet dan denken aan radioactieve jodium behandelingen of KC of Pneumo vaccinatie. Aanbieders als Inshared of andere aanbieders werken met max. vergoedingen variërend van €1.800 tot en met € 2.600. Op deze website vind je populaire Staartloze Kat verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Staartloze Kat is jouw trouwe kameraad. Vanzelf streef je naar de beste zorg voor hem of haar. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Doorgaans kan je terecht bij een dierenarts in de buurt. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.500 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €6,5 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat erg oud, of is hij ernstig ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €80), echter kan dit ook lokaal (zo’n €130). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt binnen je polis. Inzake het afscheid onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Staartloze Kat zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het positieve effect is: een aangenamer gezinslid. Meestal gebeurt het bij kittens. Kijk niet vreemd op van bedragen als €285. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere polissen is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-staartloze-kat

Wat kost een Staartloze Kat verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw poes verzekeren is vele malen voordeliger dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €15,25 en €30,5 per maand. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel aspecten bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw poes. Bovendien kijken verzekeraars naar gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een verzekering is er al vanaf €6,15 per maand. Moeiteloos uitvinden wat de verzekering voor jouw Staartloze Kat exact kost? Navigeer naar een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Suggestie: Kattenverzekering voor de Blauwe rus afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een goede Staartloze Kat verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gevonden die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? Doorgaans gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Gaat het om een kruising? Klik dan op het volgroeide gewicht.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Staartloze Kat

Situatie Prijzen
Consult €29
Consult weekend / avond €53
Chippen €27
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €46,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €92
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €49,5

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering kiezen voor jouw Staartloze Kat (kat of kater? We behandelen essentiële zaken waar je rekening mee dient te houden bij het afsluiten van de verzekering. Advies: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Jouw premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Start altijd met premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Check nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle geneesmethodes en medicaties zitten in het basispakket. Check grondig de inhoud van het pakket. Is kitten vaccinatie ook inbegrepen? En hoe gaat het met cocktail vaccinatie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.900 en 3.900. Kies je een hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de assuradeurs betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere partijen werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, en het percentage is vaak ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: German rex verzekering.

Dierenverzekering Staartloze Kat vergelijken juli 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Waar vind ik nu de beste of goedkoopste verzekering? Aan de hand van deze website kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Staartloze Kat vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Factoren die invloed hebben op de premie zijn factoren als leeftijd, gewicht, medisch verleden, postcode, het ras. Hieronder lees je meer over de meest gekozen dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Interessante dierenblog
Begrijpelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Kies je eigen dekking
€65 preventieve zorg
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Uitgebreide vergoeding
Delta Lloyd
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

Chemo
We all benefit
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Vandaag nog verzekerd
Wat je van Hema verwacht
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Verblijf in kliniek
Bij ziekte en ongeval
Online afsluiten

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering zijn wisselend. De grote verzekeraars hanteert een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, eenvoudige foto’s, een noodzakelijke operatie of medicijnen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. Soms kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: verzekering Reaal afsluiten.

Aanvullende verzekering
Het gros van de verzekeraars hebben de beschikking over extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Staartloze Kat afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie voor een dierenverzekering!