Britse halflanghaar verzekeren? Een huisdierenverzekering voor katten al vanaf €6,75 per maand

De Britse halflanghaar staat synoniem voor een hoop vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kat kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je poes en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Britse halflanghaar biedt dan uitkomst. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan KC of Pneumo vaccinatie en dwang- en sondevoeding. Polissen van bijvoorbeeld Aegon en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.400 tot en met € 4.500. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over gangbare Britse halflanghaar verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Britse halflanghaar is jou heel wat waard. Uiteraard verlang je naar uitmuntende zorg voor je poes. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer je jouw poes van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. In zo’n geval een forse nota. Vaak ben je gewoon welkom bij een regionale dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.500 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor kittens en oudere katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €5,5 per maand

Inslapen en euthanasie

Is jouw kat erg oud, of gewoon te ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kosten: €95), maar mogelijk ook thuis (plus minus €155). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse opties: begraven, destructie of cremeren.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Britse halflanghaar zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Denk hierbij al wel snel aan €335. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-britse-halflanghaar

Wat kost een Britse halflanghaar verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is stukken betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €18 en €36 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Verschillende factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras. Daarnaast houden verzekeraars rekening met het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,85 per maand. Meteen te weten komen wat de verzekering voor de Britse halflanghaar tot op de komma kost? Kies een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Alternatief: Kattenverzekering voor de Gouden Siamees afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Britse halflanghaar verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een aanbieder tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. De kosten staan meteen in beeld. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Tarieven dierenarts Britse halflanghaar

Ingreep Prijzen
Consult €30
Consult weekend / avond €49
Chippen €27
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €44
Röntgenfoto €62
CT-scan €97
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €80
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Vandaag nog een kitten verzekering afsluiten voor de Britse halflanghaar (kat of kater? Graag noemen we een aantal dingen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Goed om te weten: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je vindt dan al snel minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
Het type poes, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Vergeet niet, de tarieven liggen zeer uiteen. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Achterhaal zorgvuldig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medicaties zijn inbegrepen. Achterhaal altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Is CT-scan wel afgedekt? Of hoe zit het met fysiotherapie?

3. Max. vergoeding p/jaar
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.800 en 4.900. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de polissen betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Enkele andere assuradeurs doen dit met een percentage per behandeling. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €175, kies je een percentage dan moet je denken aan 20%, afhankelijk van het pakket. Check ook alles over een Naaktkat verzekering.

Dierenverzekering Britse halflanghaar vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Op dit moment is er nogal wat te kiezen. Wat is nu de beste of goedkoopste verzekering? Door gebruik te maken van de vergelijkingstool kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Britse halflanghaar vergelijken. Je leest alles over bijv. Reaal dier & zorg. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn factoren als geslacht, leeftijd, gewicht, postcode, medisch verleden. Verderop achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Hond, kat, papegaai en konijn
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Opname kliniek
€65 preventieve zorg
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Ook andere verzekeringen
Vele tevreden klanten

inshared-verzekering

Inshared

Vandaag nog verzekerd
De eerlijke verzekering
Eenvoudig

hema-verzekering

Hema

Snelle ingangsdatum
Doorlopende reisverzekering
Alle rassen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Lage poliskosten
Veel rassen te verzekeren

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het merendeel van de partijen biedt een soort van basisverzekering. Met deze polis zijn de meest standaard kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Vaak is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: AEGON huisdier polis.

Aanvullende verzekering
De grote organisaties geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje gaat omhoog, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Britse halflanghaar afsluiten? Zeker een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!