Straatkat verzekeren? Een verzekeringspakket voor katten al vanaf €7,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Straatkat betekent volop gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kater kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Straatkat is een oplossing. Al vanaf een paar euro per maand is jouw kat verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Je moet dan denken aan sterilisatie en elleboogbehandeling. Assuradeurs als Petplan en lokale verzekeraars keren bedragen uit tussen de €1.900 tot en met € 4.900. Op deze webpagina bekijk je betrouwbare Straatkat verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Straatkat is jou heel wat waard. Logischerwijs streef je naar het beste voor hem of haar. Door het afsluiten van een dierenverzekering garandeer jij het diertje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over een flinke rekening van de arts. Bij veel aanbieders kan je terecht bij jouw eigen dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.200 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor jonge en oude katten
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €8,8 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of is hij ernstig ziek? Mogelijk is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (om en nabij €90), echter kan dit ook lokaal (zo’n €130). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraars. Inzake het afscheid zijn er diverse opties: begraven, destructie of cremeren.

Castratie of Sterilisatie

Castratie zorgt ervoor dat de Straatkat geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Sterilisatie kost al gauw €260. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere assuranten is de castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-straatkat

Wat kost een Straatkat verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een huisdierenverzekering is veel voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De kosten variëren tussen €13 en €38,5 per 30 dagen. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw poes. Evenzeer spelen er ook zaken als geboortejaar en het gewicht. Ook het gekozen pakket en het eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €10 per maand. Onmiddellijk weten wat de verzekering voor jouw Straatkat exact kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van mei 2024 bedraagt. Alternatief: Kattenverzekering voor de Boerenkat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een goede Straatkat verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis gespot met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaliter ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Gaat het om een kruising? Kies dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Tevreden? Sluit de huisdierenverzekering online af.

Dierenarts Tarieven Straatkat

Ingreep Onkosten
Consult €32
Consult weekend / avond €54
Chippen €23
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €15,5
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €63
CT-scan €109
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €61
Sterilisatie Vanaf €84,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €53,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Vandaag nog een kitten verzekering voor de Straatkat (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken verschillende zaken die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een lage premie. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort poes en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse premie Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk goed wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en medicijnen zitten in het basispakket. Check altijd de voorwaarden van de polis. Is CT-scan ook gedekt? Of hoe zit het met kitten vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar ligt tussen de €1.200 t/m 4.300. Bij een hoge maximale vergoeding, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen betekent het eigen risico een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Maar andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €125, kies je een percentage dan moet je denken aan 35%. Misschien ook interessant: Gouden Siamees verzekering.

Dierenverzekering Straatkat vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Straatkat vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn o.a. leeftijd, gewicht, geslacht, het ras, postcode. Nu achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Radio Therapie
Handig dierenadvies
Declaren via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Dekking op maat
Ook heupen en ellebogen
Ook voor kittens

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
WhatsApp service
Alle kruisingen welkom

inshared-verzekering

Inshared

Snelle ingangsdatum
Health check
Account via internet

hema-verzekering

Hema

Chemo
Eenvoudig verzekerd
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide basisdekking
Lage poliskosten
Hoge klanttevredenheid

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het gros van de aanbieders werken met een basisverzekering. Met deze polis zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, een ingreep of medische hulpmiddelen. Doorgaans kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bovendien zijn er duurdere “top” pakketten. Dit een volledig pakket qua dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Lees meer over: verzekering Petplan afsluiten.

Aanvullende huisdierenverzekering
Steeds meer maatschappijen geven jou de optie voor aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Castratie van de kat
 • Uitvaart
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-dekking
 • Gebit
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Straatkat afsluiten? Gewaarborgde voordelige verzekeringspremie van de dierenverzekering!