Pers verzekeren? Een verzekeringspakket voor jouw kat al vanaf €6 per maand

Jouw trouwe Pers staat voor geweldig veel liefde. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw kat kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen je poes en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jou Pers kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen de meeste medische kosten. Denk hierbij aan Europese medische zorg en radiotherapie. Maatschappijen als Ohra en lokale verzekeraars vergoeden tussen de €1.400 tot wel €3.600. Aan de hand van deze pagina vind je favoriete Pers verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Pers is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wens je uitstekende zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering verzeker jij jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Steeds vaker kan je gewoon naar een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Vergoedingen lopen op tot €5.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €9,9 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij een erge aandoening? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €80), maar kan ook bij jou thuis (vaak €120). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het casteren maakt dat een Pers zich niet meer kan voortplanten. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kijk niet vreemd op van bedragen als €200. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel andere assuranten is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-pers

Wat kost een Pers verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In ruil voor een terugkerende premie ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk voordeliger dan een normale zorgverzekering. De prijzen variëren enorm, tussen €12,25 tot €38 per maand. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Verschillende variabelen zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Ook houden verzekeraars rekening met de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,15 per maand. Simpel & snel te weten komen wat de verzekering voor de Pers exact kost? Kies een verzekeraar, beantwoord de vragen, en check de premie van mei 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Tibetaan afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Pers verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een pakket gezien met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? bij de meeste verzekeraars gaat het zo:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Is jouw kat een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Pers

Situatie Prijzen
Consult €35
Consult weekend / avond €57
Chippen €30
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €47,5
Röntgenfoto €63,5
CT-scan €100
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €62,5
Sterilisatie Vanaf €83
Tanden en kiezen trekken Vanaf €100
Reinigen gebit Vanaf €47,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering voor jouw trouwe Pers (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële zaken die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Advies: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Premie per maand
Het type poes, en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Begin steevast met premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer grondig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal altijd de polisvoorwaarden. Is Europese medische zorg ook gedekt? Of hoe zit het met bestraling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis schommelt tussen de €1.700 t/m 3.100. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij ongeveer de helft van de aanbieders werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere polissen eisen een percentage voor elke declaratie. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de max. 40%. Bekijk ook de opties voor een Burmees verzekering.

Dierenverzekering Pers vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Vandaag de dag vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Geholpen door deze website kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Pers vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Inshared. Factoren die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als postcode, medisch verleden, geslacht, leeftijd, gewicht. Onderstaand tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Buitenlanddekking
Handig dierenadvies
Voor de allerkleinsten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Reisverzekering
Bewust of Comfort
Begrijpelijk

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Basis, Plus en Top
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Castratie
Medische kosten tot €3.500
Goed beoordeeld

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Binnen 5 minuten geregeld
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Buitenlanddekking
Lage poliskosten
Online account

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De meeste verzekeraars werken met een basisverzekering. Zo zijn de normale behandelingen inbegrepen. Denk aan een consult bij een dierenarts, eenvoudige foto’s, een uitgebreide behandeling of hulpmiddelen. In de regel is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van te declareren rekeningen. In sommige gevallen kies je zelf het eigen risico. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Klik verder naar: Inshared contract.

Aanvullende huisdierenverzekering
De Nederlandse verzekeringsbedrijven hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het kostenplaatje zal wat stijgen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-dekking
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Pers afsluiten? Altijd een goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!