Burmees verzekeren? Een dierenverzekering voor jouw kat al vanaf €6,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Burmees staat voor ontzettend veel vriendschap. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of een tegenslag krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Burmees biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Bijvoorbeeld medische hulpmiddelen of ontvlooien. Assuradeurs als Ohra en nog een aantal assuradeurs vergoeden tussen de €1.300 en €3.500. Op deze website vind je meer info over Nederlandse Burmees verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Burmees is jouw trouwe kater. Uiteraard wens je het allerbeste voor jouw kater. Met behulp van zo’n dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel verzekeraars kies je zelf jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.100 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Premie vanaf €5,8 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ernstig ziek? Hier is inslapen een mogelijkheid. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (ongeveer €85), echter kan dit ook lokaal (ongeveer €150). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de verzekeraars. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Castratie zorgt ervoor dat de Burmees zich niet meer kan voortplanten. Dit zorgt vaak ook voor een rustiger dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Kijk niet vreemd op van bedragen als €345. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere partijen is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-burmees

Wat kost een Burmees verzekeren?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is vele malen voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €8,75 – €29 (maandelijks). Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Meerdere factoren liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het ras. Evenzeer kijken verzekeraars naar de leeftijd en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,4 per maand. Vandaag nog uitvinden wat de verzekering voor jouw Burmees exact kost? Klik op een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en check de premie van april 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Halflangharige Tonkanees afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Burmees verzekering afsluiten is kinderspel. Een aanbieder gevonden die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? Grofweg ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Dierenarts Tarieven Burmees

Consult Kosten
Consult €29
Consult weekend / avond €58
Chippen €24
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €46
Röntgenfoto €64
CT-scan €102
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €50

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Burmees (kat of kater)? We onderscheiden eeneen aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen de de maandelijkse premie Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle soorten ziektes en medicijnen zijn inbegrepen. Bekijk altijd de voorwaarden van de verzekeraar. Wordt homeopaat behandeling vergoed of niet? En welke garanties zijn er met KC of Pneumo vaccinatie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar vinden we meestal tussen de €1.700 t/m 6.500. Kies je een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betaal je het eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Enkele andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €75, het procentuele eigen risico ligt rond de ongeveer 30%. Check ook alles over een Neva Masquerade verzekering.

Dierenverzekering Burmees vergelijken april 2024

Jij wilt de zorg voor jouw kat goed regelen. Vandaag de dag is het aanbod enorm. Wat is nu een verzekering op maat? Op basis van de dierenverzekeringvergelijker kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Burmees vergelijken. Je leest alles over bijv. Hema. Variabelen die invloed hebben op de premie zijn factoren als gewicht, postcode, geslacht, het ras, medisch verleden. Hierna lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
Vergoeding tot €5.000 p/jaar
Eenvoudig

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Castratie
Dekking op maat
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Direct geregeld
Maximale zekerheid

inshared-verzekering

Inshared

Radio Therapie
3 pakketten
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Beste zorg bij ziekte
Veel rassen te verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Chemo
Lage poliskosten
Gemoedsrust

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De grote partijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of medicijnen. In het algemeen wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders bepaal je zelf het eigen risico. Meestal kan je een premium pakket kiezen. Dit is een meer complete verzekering, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Check ook: Reaal huisdier dekking.

Aanvullende dierenverzekering
De grote maatschappijen geven jou de optie voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje zal wat stijgen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie
 • Euthanasie + crematie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-trajecten
 • Tandarts
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Burmees afsluiten? Betrouwbare en aantrekkelijke verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!