Burmees Silver verzekeren? Een verzekeringspakket voor een kat al vanaf €6,5 per maand

Jouw trouwe Burmees Silver staat synoniem voor geweldig veel vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Burmees Silver biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld gebitsbehandeling en/of operatie met narcose. Maatschappijen als Reaal en andere aanbieders keren bedragen uit tussen de €2.000 en €3.400. Op deze webpagina vind je meer info over populaire Burmees Silver verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Burmees Silver is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wil je de beste zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van optimale zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over een flinke rekening van de arts. Meestal ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Vergoedingen lopen op tot €4.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Beginnend bij €8,7 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €75), maar soms is thuis ook een optie (vaak €160). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse keuzes: destructie, cremeren of begraven.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Burmees Silver geen kittens meer voort kan brengen. Het grote voordeel hiervan is: een vrolijke poes. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Sterilisatie kost al gauw €220. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere aanbieders is castreren een premium dekking.

dierenverzekering-burmees-silver

Wat kost een Burmees Silver verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de standaard zorgverzekering bij mensen. Tegen een maandelijkse premie, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw poes verzekeren is veel betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €16 en €31,5 per 30 dagen. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Veel aspecten zorgen voor de totstandkoming van de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het type ras of de kruising. Daarnaast wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het gekozen eigen risico zijn van belang. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €9,95 per maand. Eenvoudig uitvinden wat de verzekering voor jouw Burmees Silver nu echt kost? Kies een verzekeraar, voer de details over jouw huisdier in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Hasseltse blauwe afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Zo’n Burmees Silver verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een verzekeraar gezien met een aantrekkelijke polis, of met een dekking die bij jou past? Normaliter gaat het zo:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Kies je voor kruising? Voer dan in het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Burmees Silver

Consult Tarieven
Consult €31
Consult weekend / avond €64
Chippen €27
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €96
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €85
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor de Burmees Silver (kat of kater)? We onderscheiden eenessentiële dingen die je niet moet vergeten bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Er is dan meestal wel minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Maandelijkse premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) bepalen de de hoogte van de premie. Let op, er zit behoorlijk verschil tussen de polissen. De basis is een gedegen prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Analyseer altijd wat er in de basisdekking zit. Niet alle soorten ziektes en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Bekijk grondig de polisvoorwaarden. Wordt Europese medische zorg wel vergoed voor mijn kat? En hoe gaat het met bloedtransfusies?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar ligt tussen de €2.000 t/m 5.100. Selecteer je €3.500 of meer, dan betaal je meer premie. Probeer de kosten ongeveer in te schatten.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Enkele andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €175, percentages zijn rond de max. 40%. Check ook alles over een Noors Blauw verzekering.

Dierenverzekering Burmees Silver vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Tegenwoordig is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Op basis van de vergelijkingstool kan je simpel & snel kattenverzekering voor de Burmees Silver vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Aegon. Aspecten die invloed hebben op de premie zijn zaken als het ras, medisch verleden, gewicht, leeftijd, postcode. Hieronder achterhaal je de meest bekende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

14 dagen bedenktijd
4 pakketten
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
Dekking op maat
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Verblijf in kliniek
Zelf dierenarts kiezen
Hoge klanttevredenheid

inshared-verzekering

Inshared

Kies je eigen dekking
Health check
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Chemo
Prima basisdekking
Eenvoudig

aegon-verzekering

Aegon

Uitgebreide vergoeding
Bij ziekte en ongeval
Alle kruisingen welkom

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee ben je al vrij goed verzekerd. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of geneesmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Tip: soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Bovendien kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bezoek ook: Petplan huisdier dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het gros van de maatschappijen hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. Het kostenplaatje wordt wat duurder, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-trajecten
 • Gebit-dekking
 • Radio- en chemotherapie

Verzekering Burmees Silver afsluiten? Gegarandeerd een lage verzekeringspremie van de dierenverzekering!