Peterbald verzekeren? Een huisdierenverzekering voor katten vanaf €6,5 per maand

Jouw Peterbald staat voor geweldig veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kater kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. Dan is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw huisdier en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Peterbald is een oplossing. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan bloedonderzoek en behandeling tegen knie-aandoeningen. Polissen van bijvoorbeeld Inshared of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.700 oplopend tot €3.500. Op deze website vind je bekende Peterbald verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Peterbald is jouw trouwe kameraad. Vanzelf wens je de best mogelijke zorg voor hem of haar. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Vaak kies je zelf een lokale dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.000 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vaak geen verplichte dierenartsen
 • Vanaf €9 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (circa €80), maar kan ook bij jou thuis (plus minus €130). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal opties: cremeren, destructie of begraven.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Peterbald zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Het grote voordeel hiervan is: een leuker huisdier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Kosten van sterilisatie zijn al snel €210. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij een groot aantal andere aanbieders is het castreren gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-peterbald

Wat kost een Peterbald verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw kat verzekeren is natuurlijk veel betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De premie ligt tussen de €9,25 en €35,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei aspecten bepalen de premie. De voornaamste variabele is het ras. Daarnaast kijken verzekeraars naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het gekozen pakket en het eigen risico werken mee in de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €9,4 per maand. Ogenblikkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Peterbald precies kost? Kies direct een aanbieder, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Tonkinese afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Een goede Peterbald verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket gespot die niet al te duur is, of juist met de beste voorwaarden? In veel gevallen ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijslijst dierenarts Peterbald

Consult Vergoeding
Consult €34
Consult weekend / avond €49
Chippen €23
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €40,5
Röntgenfoto €59
CT-scan €103
MRI-Scan €425
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €84
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €47,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Peterbald (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken nuttige onderdelen die je niet moet vergeten bij het vinden van de juiste polis. Goed om te weten: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
De te verzekeren poes (gewicht, ras) liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Maar, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Controleer goed wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en pillen betaalt de verzekeraar. Bekijk altijd de inhoud van het pakket. Wordt KC of Pneumo vaccinatie wel vergoed voor mijn kat? Of hoe zit het met transponder plaatsen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar is vaak een bedrag tussen de €1.800 – 5.300. Selecteer je €3.500 of meer, dan stijgt de premie. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij enkele assuradeurs is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Echter, weer andere assuradeurs eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de 8 tot 50%. Bekijk ook de opties voor een California spangled verzekering.

Dierenverzekering Peterbald vergelijken mei 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een verzekering op maat? Door gebruik te maken van onze vergelijker kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Peterbald vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Reaal dier & zorg. Elementen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn bijvoorbeeld geslacht, postcode, medisch verleden, leeftijd, gewicht. Hieronder vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Aantrekkelijk geprijsd
Handig dierenadvies
Alle katten welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Eigen risico kiezen
Tel: 072-5180280
Veel rassen te verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Eenvoudig opzeggen
Gebruiksvriendelijk

inshared-verzekering

Inshared

Buitenlanddekking
We all benefit
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Doorlopende reisverzekering
Account via internet

aegon-verzekering

Aegon

Radio Therapie
Met buitenland
Uitstekend beoordeeld

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde maatschappijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Daarmee worden algemene kosten gedekt. Vanzelfsprekend een regulier consult, CT-scans, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: OHRA verzekering voor dieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de verzekeringsmaatschappijen kunnen voorzien in speciale unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf wordt wat duurder, maar je kunt met een gerust hart slapen. Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat steriliseren
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-module
 • Tand-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Peterbald afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!