Catto di Ceylon verzekeren? Een verzekeringspakket voor je kat vanaf €6,25 per maand

Jouw trouwe Catto di Ceylon betekent geweldig veel gezelligheid. Jullie zijn misschien wel onafscheidelijk. Je denkt er liever niet over na: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of een tegenslag krijgen. In dat geval is het niet leuk om te moeten kiezen tussen je poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Catto di Ceylon biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere transponder plaatsen en/of nest enting voor fokkers. Verzekeraars als Inshared of andere partijen hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.700 tot wel €5.500. Aan de hand van deze pagina vind je meer info over alle Catto di Ceylon verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Catto di Ceylon is jouw trouwe kameraad. Natuurlijk ga je voor uitmuntende zorg voor hem of haar. Met een dierenverzekering garandeer jij het dier van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Doorgaans kies je zelf een lokale dierenarts. De nota stuur je (online) naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.400 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Premie vanaf €7,3 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat erg oud, of heeft hij een erge aandoening? In een dergelijke situatie is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (circa €75), maar soms is thuis ook een optie (vaak €130). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal keuzemogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren en Castreren

Het effect van castratie is dat jouw Catto di Ceylon zich niet meer kan voortplanten. Het grote voordeel hiervan is: een minder onrustig dier. Dit kan al vrij snel na de bevalling. Sterilisatie kost al gauw €275. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij het gros van de andere assuranten is een castratie een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-catto-di-ceylon

Wat kost een Catto di Ceylon verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Jouw poes verzekeren is beduidend goedkoper dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €16 tot €39,5 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei factoren liggen ten grondslag aan de premie. De voornaamste variabele is het ras van jouw poes. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en het (vrijwillig) eigen risico hebben invloed. Jouw kat is verzekerd vanaf €8,85 per maand. Direct uitvinden wat de verzekering voor jouw Catto di Ceylon nu echt kost? Navigeer naar een assuradeur, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Heilige birmaan afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Catto di Ceylon verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gespot met een lage premie, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Gaat het om een ras of kruising?
 3. Betreft het een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Catto di Ceylon

Consult Kosten
Consult €34
Consult weekend / avond €49
Chippen €28
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16
Bloedonderzoek €47,5
Röntgenfoto €58
CT-scan €107
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €80,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €45,5

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Catto di Ceylon (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige factoren die belangrijk zijn bij de keuze voor een maatschappij. Tip: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd een lage premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
De te verzekeren poes (gewicht, ras) zijn grotendeels verantwoordelijk voor de premie per maand Echter, de premies per maand lopen enorm uiteen. Stap 1 is dus een prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Bekijk zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen worden standaard betaald. Controleer nauwkeurig de inhoud van het pakket. Wordt titeren wel of niet vergoed? En in hoeverre zijn zaken gedekt als fotodynamische therapie?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.300 t/m 3.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Echter, weer andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €125, het procentuele eigen risico ligt rond de ongeveer 30%. Bekijk ook de opties voor een Oci verzekering.

Dierenverzekering Catto di Ceylon vergelijken mei 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Deze tijd zijn er veel aanbieders. Wat is nu een kwalitatieve verzekering? Aan de hand van onze vergelijker kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Catto di Ceylon vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Elementen die ten grondslag liggen aan de premie zijn onder andere het ras, medisch verleden, leeftijd, geslacht, postcode. Hierna achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Basis, Plus, Totaal en Ongevallen
Snelle uitkering

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Geneesmiddelen
Tot €5000 dekking
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

14 dagen bedenktijd
Eenvoudig opzeggen
Eenvoudig

inshared-verzekering

Inshared

Vaccinaties
Ruim 175.000 klanten
Online account

hema-verzekering

Hema

Snelle klantenservice
Dagelijks opzegbaar
Goede adviseur

aegon-verzekering

Aegon

Rontgenonderzoek
Bij ziekte en ongeval
Eenvoudig

Wat betaalt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse aanbieders hanteert een basisverzekering. Zo worden algemene kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, CT-scans, een intensieve opname of andere hulpmiddelen. Doorgaans is de minimale dekking tot 80% van te declareren rekeningen. Bij een aantal aanbieders kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij het gros van de aanbieders zijn er duurdere “top” pakketten. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bezoek ook: AEGON huisdier dekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
Het merendeel van de aanbieders kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. De premie valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Uw kat steriliseren
 • Crematie
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Catto di Ceylon afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie voor de dierenverzekering!