Ragamuffin verzekeren? Een verzekeringspakket voor een kat al vanaf €9,5 per maand

De Ragamuffin betekent ontzettend veel toewijding. Een onderdeel van de familie. Je hoort het eigenlijk liever niet: ook jouw kat kan ziek worden, of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en jouw portemonnee. Een huisdierenverzekering voor jou Ragamuffin is een oplossing. Vanaf €5,00 is jouw kat verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan chippen en huidallergie behandeling. Aanbieders als Ohra en andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €1.700 oplopend tot €4.900. Op deze webpagina vind je meer info over bekende Ragamuffin verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Ragamuffin is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs wens je het beste voor jouw kater. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je het diertje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. In zo’n geval hoge rekeningen. Bij veel aanbieders maak je zelf een keuze voor een lokale dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.000 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor kittens en oudere katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al vanaf €5,6 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? In zo’n geval is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €100), echter kan dit ook lokaal (plus minus €115). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Wat betreft afscheid onderscheiden we een aantal keuzes: cremeren, destructie of begraven.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren zorgt ervoor dat de Ragamuffin niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kijk niet vreemd op van bedragen als €245. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij veel van de andere partijen is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-ragamuffin

Wat kost een Ragamuffin verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk goedkoper dan een polis voor mensen. De premie ligt tussen de €10 en €27 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Verschillende elementen liggen ten grondslag aan de premie. Het meest belangrijke is het type ras of de kruising. Vanzelfsprekend wordt er gekeken naar het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook de gekozen dekking en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,5 per maand. Meteen te weten komen wat de verzekering voor de Ragamuffin concreet kost? Navigeer naar een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van april 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Turkse angora afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Ragamuffin verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis gespot die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Voer de geboortedatum in van jouw kat.
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Kies jouw basisdekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Ragamuffin

Situatie Kosten
Consult €38
Consult weekend / avond €62
Chippen €22
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €49
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €99
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €63,5
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €130
Reinigen gebit Vanaf €47

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Bezig met een kitten verzekering voor jouw Ragamuffin (kat of kater)? We onderscheiden eenbelangrijke factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Tip: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je hebt dan te maken met minimale kosten. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Maandelijkse premie
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Vergeet niet, de ene polis is de ander niet. De basis is premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Controleer nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle ingrepen en medicijnen worden standaard betaald. Bekijk goed de polisvoorwaarden. Is MRI-scan wel afgedekt? Of hoe zit het met behandeling tegen knie-aandoeningen?

3. Max. vergoeding p/jaar
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt ligt tussen de €2.000 – 4.300. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere assuradeurs is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €75, bij een percentage ga je vaak richting de 10% of meer. Check ook alles over een Chantilly verzekering.

Dierenverzekering Ragamuffin vergelijken april 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Vandaag de dag kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Via huisdierenverzekeringafsluiten.nl kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Ragamuffin vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Factoren die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere medisch verleden, postcode, geslacht, het ras, leeftijd. Hieronder ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Ruim aanbod pakketten
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Chemo
€65 preventieve zorg
Alle kruisingen welkom

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Direct geregeld
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
3 pakketten
Ook voor kittens

hema-verzekering

Hema

Scherpe premie
Binnen 5 minuten geregeld
Ook voor kittens

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Leeftijdsafhankelijk
Ook voor kittens

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of medische hulpmiddelen. Standaard kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Bovendien er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: Inshared verzekering voor dieren.

Aanvullende verzekering
De grote partijen geven jou de optie voor extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Cremeren
 • Dekking in het buitenland
 • Fysio-module
 • Gebit
 • MRI-scan

Verzekering Ragamuffin afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!