Turkse angora verzekeren? Een verzekeringspolis voor katten vanaf €6,5 per maand

Herkenbaar? Jouw Turkse angora staat voor geweldig veel vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. Dan sta je liever niet voor de keuze tussen jouw maatje en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor de Turkse angora is dan erg welkom. Vanaf €5,00 verzeker je jouw kat de meeste medische kosten. Onder andere scintigrafie en cocktail vaccinatie. Verzekeraars als Ohra en andere aanbieders hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.900 en €2.500. Via deze pagina vind je meer info over gangbare Turkse angora verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Turkse angora is misschien wel je beste vriend. Vanzelf streef je naar de best mogelijke zorg voor je poes. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw maatje van optimale zorg. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over geld. Doorgaans ben je gewoon welkom bij een dierenarts in de buurt. De onkosten dekt de verzekeraar online. Vergoedingen lopen op tot €4.100 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Premie vanaf €8,7 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat erg oud, of heeft hij een erge aandoening? Dan is het laten inslapen van je dier mogelijk. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €100), maar is ook op locatie mogelijk (vaak €175). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de verzekeraars. Inzake het afscheid zijn er verschillende mogelijkheden: cremeren, begraven of destructie.

Steriliseren of Castreren

Castratie zorgt ervoor dat de Turkse angora zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een huisdier dat minder wegloopt. Meestal gebeurt het bij kittens. Denk hierbij al wel snel aan €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere aanbieders is castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-turkse-angora

Wat kost een Turkse angora verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In de overeengekomen polis vallen een groot aantal medische behandelingen. Jouw poes verzekeren is beduidend voordeliger dan een polis voor mensen. De prijzen variëren enorm, tussen €13 en €39,5 per maand. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Allerlei elementen zorgen voor de totstandkoming van de premie. Het meest belangrijke is het ras. Daarnaast spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de dekking die je kiest en het eigen risico hebben invloed. Een dierenverzekering is er vanaf €10 per maand. Snel uitvinden wat de verzekering voor jouw Turkse angora precies kost? Navigeer naar een van de partijen, vul de vragen over jou en je dier in, en achterhaal de actuele premie van april 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Burmees Silver afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Turkse angora verzekering afsluiten is kinderspel. Een polis tegengekomen met een lage premie, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Voer dan in het volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Kosten dierenarts Turkse angora

Consult Kosten
Consult €34
Consult weekend / avond €61
Chippen €24
Vaccinatie €46
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €45
Röntgenfoto €67,5
CT-scan €99
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €83
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €56

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering kiezen voor jouw Turkse angora (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken een aantal variabelen waar je op moet letten bij de keuze voor een maatschappij. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het soort poes en z’n leeftijd hebben invloed op de premie per maand Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn premies vergelijken.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer grondig wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en medicijnen worden standaard betaald. Check goed de kleine lettertjes. Is behandeling tegen knie-aandoeningen ook gedekt? En in welke mate krijg ik een vergoeding voor bloedonderzoek?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar vinden we meestal tussen de €1.400 t/m 4.700. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij meerdere partijen werkt men met een eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Sommige partijen eisen een percentage voor elke declaratie. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €175, en het percentage is vaak 8 tot 50%. Mogelijk ook relevant: Highland Straight verzekering.

Dierenverzekering Turkse angora vergelijken april 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Wat is nu de best geteste verzekering? Door gebruik te maken van huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Turkse angora vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Factoren die de hoogte van de polis bepalen zijn zaken als postcode, leeftijd, gewicht, medisch verleden, het ras. Verderop vind je enkele populaire dierenverzekeraars. Ieder met hun eigen voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Dekking op maat
Samengesteld door artsen
Online afsluiten

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Ellebogen verzekerd
€65 preventieve zorg
Ook kittens verzekeren

ohra-verzekering

Ohra

Scherpe premie
Zelf dierenarts kiezen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
3 pakketten
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Steralisatie
Verbond van verzekeraars
Ongeacht welk ras/afkomst

aegon-verzekering

Aegon

Heupen verzekerd
Looptijd: 1 jaar
Veel rassen te verzekeren

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde partijen hanteert een basisverzekering. Zo zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. Vaak wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. Tip: soms kan je het eigen risico kiezen dat bij jou past. Bij veel partijen is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Bekijk alles over: HEMA verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de verzekeraars hebben de mogelijkheid voor aanvullende verzekeringen op maat. De polis zelf gaat omhoog, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw kat castreren
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-trajecten
 • Tand-module
 • MRI-scan

Verzekering Turkse angora afsluiten? Gewaarborgde goedkope verzekeringspremie van je dierenverzekering!