Royal Cat of Siam verzekeren? Een verzekering voor jouw kat al vanaf €6 per maand

Jouw Royal Cat of Siam staat voor onmetelijk veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw huisdier en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Royal Cat of Siam is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw kat veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan chippen of tumor medicatie. Assuradeurs als Petplan of verschillende andere partijen staan garant voor bedragen tussen de €2.000 en €3.800. Aan de hand van deze pagina ontdek je favoriete Royal Cat of Siam verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Royal Cat of Siam is jouw maatje. Uiteraard wens je uitstekende zorg voor je poes. Geholpen door een dierenverzekering garandeer je jouw maatje van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over hoge rekeningen. Bij veel aanbieders kan je terecht bij een regionale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.300 per jaar.

 • Geen zorgen meer over geld
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €7 per maand

Inslapen & euthanasie

Is de tijd voor je kat gekomen, of gewoon te ziek? In een dergelijke situatie is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (circa €80), maar mogelijk ook thuis (vaak €135). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid onderscheiden we een aantal opties: cremeren, begraven of destructie.

Castreren of Steriliseren

Het castreren heeft als effect dat je Royal Cat of Siam geen kittens meer voort kan brengen. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €215. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere polissen is castratie een premium dekking.

dierenverzekering-royal-cat-of-siam

Wat kost een Royal Cat of Siam verzekering?

Een dierenverzekering is eigenlijk hetzelfde als de standaard zorgverzekering bij mensen. In ruil voor een terugkerende premie zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Jouw kat verzekeren is natuurlijk veel voordeliger dan de zorgpremie die jij en ik betalen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €17,75 tot €40,5 per maand. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Meerdere elementen zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras. Bovendien spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het verzekeringspakket en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Jouw poes is al verzekerd vanaf €9,2 per maand. Simpel & snel uitvinden wat de verzekering voor jouw Royal Cat of Siam exact kost? Kies direct een assuradeur, vul de gevraagde gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Wegrie afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Royal Cat of Siam verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een pakket gespot die niet al te duur is, of waar jij veel vertrouwen in hebt? Gewoonlijk gaat het zo:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Kies je voor kruising? Kies dan het volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijslijst dierenarts Royal Cat of Siam

Consult Kosten
Consult €35
Consult weekend / avond €59
Chippen €23
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €17
Bloedonderzoek €44
Röntgenfoto €63
CT-scan €108
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €65
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €80
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor de Royal Cat of Siam (kat of kater? Graag noemen we een aantal variabelen die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan te maken met een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Maandelijkse premie
Het soort poes en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de hoogte van de premie. Vergeet niet, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn een prijsvergelijking.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Bekijk nauwkeurig wat er in de basisdekking zit. Niet alle geneesmethodes en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Check altijd de kleine lettertjes. Wordt MRI-scan wel vergoed voor mijn kat? En hoe zit het met fotodynamische therapie?

3. Maximum vergoeding
De maximum uitkering per jaar schommelt tussen de €1.100 en 4.300. Kies je een hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij een aantal verzekeraars werkt men met een eigen risico als een bedrag dat je betaalt voor iedere behandeling. Echter, weer andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €50, en het percentage is vaak 15% per declaratie. Check ook alles over een Cheetoh verzekering.

Dierenverzekering Royal Cat of Siam vergelijken juni 2024

Jij wilt niet voor verrassingen komen te staan. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Bij wie moet ik zijn voor de beste of goedkoopste verzekering? Op basis van deze website kan jij binnen een paar minuten kattenverzekering voor de Royal Cat of Siam vergelijken. Hier tref je aanbieders als Petplan. Variabelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere gewicht, het ras, leeftijd, postcode, geslacht. Nu lees je meer over een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Castratie
De enige echte specialist
Geen kleine lettertjes

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Radio Therapie
Dekking op maat
Eenvoudig

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Ook andere verzekeringen
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Operaties
Geldt ook op vakantie
Snelle uitkering

hema-verzekering

Hema

Aantrekkelijk geprijsd
Thuiswinkel waarborg
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Aanvullende dekkingen
Keurmerk
Online afsluiten

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. Het gros van de partijen biedt een soort van basisverzekering. Hiermee zijn de standaard ingrepen afgedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of pillen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de gemaakte kosten. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bovendien kan je een premium pakket kiezen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bekijk alles over: OHRA verzekering voor huisdieren.

Aanvullende huisdierenverzekering
De grote partijen hebben de beschikking over uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De polis zelf zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Royal Cat of Siam afsluiten? Altijd een voordelige verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!