Wegrie verzekeren? Een verzekeringspakket voor een kat al vanaf €7,75 per maand

De Wegrie geeft jou ontzettend veel liefde. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario is het niet leuk om te moeten kiezen tussen jouw poes en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jou Wegrie biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere nest enting voor fokkers en tumor medicatie. Aanbieders als Reaal en verschillende andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.400 en €4.800. Aan de hand van deze pagina tref je gangbare Wegrie verzekeringen (april 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Wegrie is jouw trouwe kater. Natuurlijk wens je uitstekende zorg voor hem of haar. Dankzij een dierenverzekering garandeer je het diertje van optimale zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een flinke rekening van de arts. Bij veel verzekeraars kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.200 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €6 per maand

Inslapen en euthanasie

Wordt jouw kat een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? Wellicht is inslapen de beste optie. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kosten: €100), maar kan ook bij jou thuis (circa €115). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraars. Ten aanzien van het afscheid heb je ’n aantal mogelijkheden: begraven, cremeren of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Wegrie zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Dit zorgt vaak ook voor een minder dominant dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Denk hierbij al wel snel aan €210. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij de meeste andere verzekeraars is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-wegrie

Wat kost een Wegrie verzekeren?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Jouw kat verzekeren is veel goedkoper dan een verzekering voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €16,5 tot €38,5 per 4 weken. Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Allerlei variabelen liggen ten grondslag aan de premie. Wat als eerste telt is het type ras of de kruising. Tevens wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico werken mee in de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €8 per maand. Meteen weten wat de verzekering voor jouw Wegrie nu echt kost? Kies een verzekeraar, vul de gevraagde gegevens in, en check de premie van april 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Catto di Ceylon afsluiten.

Verzekering afsluiten in 8 stappen
Een Wegrie verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder aangetroffen die betaalbaar is, of die jij betrouwbaar acht? Normaliter doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en regel direct online aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. De verzekeraar toont de premie per maand. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Wegrie

Ingreep Kosten
Consult €38
Consult weekend / avond €58
Chippen €23
Vaccinatie €48
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €44
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €94
MRI-Scan €350
Castratie Vanaf €61,5
Sterilisatie Vanaf €82
Tanden en kiezen trekken Vanaf €140
Reinigen gebit Vanaf €52

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Wegrie (kat of kater? Graag noemen we verschillende variabelen waar je rekening mee dient te houden bij het kiezen van een aanbieder. Goed om te weten: sluit op jonge leeftijd een kattenverzekering af voor je kitten. Je hebt dan altijd minimale kosten. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Premie per maand
Het ras poes, gewicht en leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse kosten. Let op, de tarieven liggen zeer uiteen. Het vertrekpunt moet zijn simpelweg prijzen vergelijken.

2. Type dekking?
Analyseer goed hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle behandelingen en pillen zitten in het basispakket. Achterhaal grondig de voorwaarden van de verzekeraar. Is scintigrafie ook inbegrepen? En welke garanties zijn er met bloedtransfusies?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.600 en 5.100. Wil je een lekker hoog bedrag, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige polissen betekent het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere polissen vragen een percentage per behandeling. Het vaste bedrag ligt rond de €75, percentages zijn rond de 15% per declaratie. Misschien ook interessant: Japanse Stompstaartkat verzekering.

Dierenverzekering Wegrie vergelijken april 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Hoe vind ik nu snel een kwalitatieve verzekering? Via de dierenverzekeringvergelijker kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Wegrie vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Ohra. Onderdelen die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn onder andere leeftijd, gewicht, geslacht, medisch verleden, het ras. Hieronder vind je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vandaag nog verzekerd
Ruim aanbod pakketten
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Vaccinaties
€65 preventieve zorg
Vele tevreden klanten

ohra-verzekering

Ohra

Buitenlanddekking
€2500 – €5000
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
Jaarbeloning
Online account

hema-verzekering

Hema

Operaties
Dagelijks opzegbaar
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Met buitenland
Veel keuzevrijheid

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De genoemde verzekeraars biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende zijn de normale behandelingen inbegrepen. Vanzelfsprekend een regulier consult, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of pillen. Normaliter is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van een declaratie. Soms selecteer je zelf hoeveel % je zelf betaalt. Ook kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Dit een volledig pakket qua dekking, met een hogere maximale vergoeding per jaar. Bezoek ook: Reaal dierenverzekering.

Aanvullende verzekering
De nationale verzekeringsbedrijven hebben de mogelijkheid voor unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het kostenplaatje zal wellicht toenemen, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Tandheelkunde
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Wegrie afsluiten? Gewaarborgde aantrekkelijke verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!