Savannah verzekeren? Een verzekering voor jouw kat al vanaf €8,5 per maand

Jouw eigen Savannah geeft jou een hoop gehechtheid. Het is onderdeel van jouw leven. Het is geen populair onderwerp: jouw huisdier kan een rottige ziekte krijgen, of terechtkomen in een ongeval. Dan wil je niet kiezen tussen jouw huisdier en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Savannah is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Je moet dan denken aan dwang- en sondevoeding of medische hulpmiddelen. Maatschappijen als Inshared of andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.600 en €4.600. Via deze pagina vind je nationale Savannah verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Savannah is misschien wel je beste vriend. Logischerwijs verlang je naar het beste voor jouw kat. Dankzij een dierenverzekering garandeer jij jouw huisdier van de beste zorg. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. In zo’n geval hoge rekeningen. Vaak kan je terecht bij een lokale dierenarts. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.800 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Al vanaf €5,30 per maand

Euthanasie & inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In zo’n geval is inslapen de beste optie. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (kost ongeveer €90), maar is ook op locatie mogelijk (plus minus €125). De kosten van inslapen (afmaken) worden deels gedekt door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat onderscheiden we een aantal opties: destructie, cremeren of begraven.

Castratie of Sterilisatie

Het effect van castratie is dat jouw Savannah zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €195. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij de meeste andere aanbieders is een castratie een premium dekking.

dierenverzekering-savannah

Wat kost een Savannah verzekering?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. In ruil voor een terugkerende premie worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is flink voordeliger dan een normale zorgverzekering. De premie ligt tussen de €16,5 – €37,5 per 4 weken. Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Een aantal onderdelen zijn bepalend voor de kosten. Wat als eerste telt is het ras van jouw poes. Ook wordt er gekeken naar gewicht en leeftijd. Ook de dekking die je kiest en de hoogte van het eigen risico worden meegenomen. Een dierenverzekering is er vanaf €7,35 per maand. Simpel & snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Savannah tot op de komma kost? Kies direct een maatschappij, beantwoord de vragen, en ontdek de actuele premie van mei 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Abessijn korthaar afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een geschikte Savannah verzekering afsluiten is zo gepiept. Een polis gespot die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht van het dier zodra het volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en kies het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Tarieven dierenarts Savannah

Situatie Kosten
Consult €34
Consult weekend / avond €60
Chippen €29
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €17,5
Bloedonderzoek €43,5
Röntgenfoto €62,5
CT-scan €90
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €66
Sterilisatie Vanaf €82
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €57,5

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Overweeg jij een kitten verzekering voor de Savannah (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van de verzekering. Wist je dat: sluit de verzekering zo vroeg mogelijk af (bij een kitten). Je vindt dan al snel een laag tarief. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het soort poes en z’n leeftijd hebben invloed op de maandelijkse premie Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Type dekking?
Controleer zorgvuldig wat de verzekeraar wel en niet dekt. Niet alle soorten ziektes en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Achterhaal grondig de inhoud van het pakket. Is radioactieve jodium behandelingen ook inbegrepen? En hoe zit het met chippen?

3. Maximum vergoeding
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.400 – 6.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen is het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Sommige polissen werken met een percentage van bijv. 20%. Het vaste bedrag ligt rond de €150, kies je een percentage dan moet je denken aan 30%. Misschien ook interessant: Chinchilla verzekering.

Dierenverzekering Savannah vergelijken mei 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Deze tijd kan je kiezen uit veel pakketten. Waar vind ik nu een verzekering op maat? Aan de hand van de dierenverzekeringvergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Savannah vergelijken. Hier tref je aanbieders als Ohra. Aspecten die uiteindelijk de kosten van de verzekering bepalen zijn factoren als het ras, gewicht, geslacht, leeftijd, medisch verleden. Onderstaand ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
Diergeneeskunde Utrecht
Account via internet

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Buitenlanddekking
Betrouwbaar Reaal
Goede adviseur

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Direct geregeld
Ongeacht welk ras/afkomst

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
Jaarbeloning
Vele tevreden klanten

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Prima basisdekking
Vele tevreden klanten

aegon-verzekering

Aegon

Kies je eigen dekking
Identificatiechip
Online afsluiten

Wat wordt er gedekt door de kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote aanbieders werken met een basisverzekering. Daarmee zijn de meest standaard kosten gedekt. O.a. een consult bij de dierenarts, eenvoudige foto’s, een noodzakelijke operatie of andere hulpmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van de gemaakte kosten. Handig: steeds vaker bepaal je zelf het eigen risico. Niet zelden er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Inshared verzekering voor huisdieren.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
De grote verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). Het maandbedrag gaat omhoog, maar je kunt met een gerust hart slapen. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Castratie
 • Uitvaart
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-begeleiding
 • Tand-dekking
 • Ct-scans

Verzekering Savannah afsluiten? Zeker een lage verzekeringspremie van je dierenverzekering!