Scottish Straight verzekeren? Een verzekeringspolis voor je kat vanaf €7 per maand

De Scottish Straight biedt jou geweldig veel toewijding. Misschien is het wel je beste vriend. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een erge verwonding krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Scottish Straight biedt dan uitkomst. Vanaf €5,00 ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere Europese medische zorg of gebitsbehandeling. Verzekeraars als Petplan en nog een aantal assuradeurs werken met max. vergoedingen variërend van €1.000 tot en met € 3.500. Op deze webpagina tref je gangbare Scottish Straight verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Scottish Straight is jouw maatje. Vanzelfsprekend streef je naar uitstekende zorg voor jouw kat. Met behulp van zo’n dierenverzekering garandeer jij jouw maatje van de beste zorg. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. In veel gevallen ben je gewoon welkom bij jouw eigen dierenarts. Declareren van rekeningen gaat gemakkelijk. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.500 per jaar.

 • Geen grote onverwachte uitgaven
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Alle rassen en kruisingen zijn welkom
 • Vrije keuze dierenarts
 • Vanaf €9,25 per maand

Inslapen & euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Dan is het laten inslapen van dieren een keuze. Euthanasie regel je bij de dierenarts (kost ongeveer €85), maar mogelijk ook thuis (circa €165). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door de verzekeraar. Wat het afscheid aangaat zijn er diverse varianten: cremeren, destructie of begraven.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Scottish Straight geen kittens meer kan verwekken. Het positieve effect is: een minder dominant dier. Meestal gebeurt het bij kittens. Kosten van sterilisatie zijn al snel €190. Bij Reaal dier & zorg is dit standaard gedekt. Bij veel andere polissen is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-scottish-straight

Wat kost een Scottish Straight verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Een huisdierenverzekering is vele malen goedkoper dan een verzekering voor mensen. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €13,75 en €41,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Veel elementen liggen ten grondslag aan de premie. Een belangrijke factor is het type ras of de kruising. Natuurlijk spelen er ook zaken als het gewicht en de leeftijd van jouw huisdier. Ook het basispakket dat je kiest en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Jouw kat is verzekerd vanaf €9,75 per maand. Nu achterhalen wat de verzekering voor de Scottish Straight concreet kost? Kies een assuradeur, vul de vragen over jou en je dier in, en ontdek de actuele premie van juni 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Afrikaans Korthaar afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Scottish Straight verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een dekking gespot met een lage premie, of waar je een goed gevoel bij hebt? Normaal gesproken werkt het als volgt:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Selecteer de gewenste dekking en vergeet niet de aanvullende dekkingen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Scottish Straight

Situatie Kosten
Consult €26
Consult weekend / avond €49
Chippen €29
Vaccinatie €39
Urine onderzoek €18
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €107
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €64,5
Sterilisatie Vanaf €85,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €53

Welke kattenverzekering is voor mij geschikt?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw Scottish Straight (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken essentiële variabelen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je profiteert dan van een aantrekkelijke premie. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Premie per maand
Het soort poes en z’n leeftijd liggen ten grondslag aan de maandelijkse premie Maar, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Jouw startpunt is dus premies vergelijken.

2. Type dekking?
Achterhaal altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en medische hulpmiddelen worden vergoed bij elk ras. Check grondig de polisvoorwaarden. Is transplantaties met lichaamseigen cellen wel vergoed voor mijn kat? En hoe gaat het met sterilisatie?

3. Maximum vergoeding
De max. vergoeding p/jaar schommelt tussen de €1.100 t/m 3.400. Wil je een lekker hoog bedrag, dan stijgt de premie. Bereken eens welk bedrag je zelf hebt liggen.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen betaal je het eigen risico als een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €100, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. We hebben ook info over: Cornish rex verzekering.

Dierenverzekering Scottish Straight vergelijken juni 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Op dit moment vinden we talloze verzekeraars. Waar vind ik nu een gewoon goede verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Scottish Straight vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere gewicht, geslacht, leeftijd, het ras, medisch verleden. Hierna ontdek je de meest gekozen dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Verblijf in kliniek
4 pakketten
Hulp en advies online

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Tel: 072-5180280
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Ellebogen verzekerd
Tel: 126-4004040
Gemoedsrust

inshared-verzekering

Inshared

Aantrekkelijk geprijsd
Staat 24/7 voor jou klaar
Vrije dierenarts keuze

hema-verzekering

Hema

Opname kliniek
Scherpe premie rasdieren
Begrijpelijk

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Korte wachttermijn
Begrijpelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De afgedekte behandelingen van een dierenverzekering lopen uiteen. De grote assuradeurs biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Hiermee worden algemene kosten gedekt. Denk aan een consult bij een dierenarts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof medische hulpmiddelen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van de gemaakte kosten. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Meestal zijn er duurdere “top” pakketten. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Check ook: OHRA dekking.

Aanvullende dierenverzekering
Het merendeel van de aanbieders hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar het biedt meer zekerheid. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Euthanasie
 • Buitenland-modules
 • Fysio-begeleiding
 • Tandarts
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Scottish Straight afsluiten? Betrouwbare en voordelige verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!