Sheepcat verzekeren? Een verzekering voor katten al vanaf €7,25 per maand

Jouw eigen Sheepcat geeft jou volop gezelligheid. Een onderdeel van de familie. Je denkt er liever niet over na: hij kan iets onder de leden krijgen of er kan iets anders gebeuren. In dat geval wil je niet kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor de Sheepcat is een oplossing. Vanaf €5,00 verzeker je jouw huisdier tegen de meeste medische kosten. Je moet dan denken aan heupbehandeling of echo. Verzekeraars als Ohra of lokale verzekeraars staan garant voor bedragen tussen de €1.600 tot en met € 3.400. Via deze pagina vind je bekende Sheepcat verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Sheepcat is jouw trouwe kameraad. Uiteraard verlang je naar het allerbeste voor jouw kat. Via een dierenverzekering waarborg jij jouw huisdier van goede zorg zonder dat het in de papieren loopt. Denk aan een bepaalde operatie. Je hebt zo geen stress over geld. Vaak kan je terecht bij een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €3.500 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €8,15 per maand

Euthanasie en inslapen

Is de tijd voor je kat gekomen, of gewoon te ziek? In dat geval is inslapen de beste optie. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (kost ongeveer €90), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €170). Het proces van inslapen (afmaken) wordt deels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzes: destructie, begraven of cremeren.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren heeft als effect dat je Sheepcat geen kittens meer kan verwekken. Het positieve effect is: een minder onrustig dier. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Sterilisatie kost al gauw €280. Bij Real dier & zorg is dit gewoon inbegrepen. Bij de meeste andere partijen is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-sheepcat

Wat kost een Sheepcat verzekering?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de standaard zorgverzekering bij mensen. Voor een vast bedrag per maand, ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Een verzekering voor dieren is aanzienlijk betaalbaarder dan een normale zorgverzekering. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €8,5 – €31 (maandelijks). Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Velerlei factoren bepalen de premie. Het meest belangrijke is het ras van jouw kat. Ook wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het verzekeringspakket en het (vrijwillig) eigen risico worden meegenomen. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €6,9 per maand. Simpel & snel achterhalen wat de verzekering voor de Sheepcat exact kost? Kies een maatschappij, voer jouw gegevens in, en achterhaal de actuele premie van juni 2024. Alternatief: Kattenverzekering voor de Amerikaans Blauw afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Sheepcat verzekering afsluiten is zo gepiept. Een pakket tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of een waar jij goede verhalen over hoort? In veel gevallen gaat het zo:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Kies je voor kruising? Selecteer dan het volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies jouw basisdekking en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Dierenarts Tarieven Sheepcat

Consult Vergoeding
Consult €32
Consult weekend / avond €53
Chippen €29
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €41,5
Röntgenfoto €69
CT-scan €104
MRI-Scan €250
Castratie Vanaf €64
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €45,5

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering voor jouw Sheepcat (kat of kater? We behandelen nuttige variabelen waar je op moet letten bij het afsluiten van een polis. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de premie per maand Let op, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Start altijd met het vergelijken van de prijzen.

2. Wat wordt er wel en niet vergoed?
Analyseer zorgvuldig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en medicaties zitten in het basispakket. Achterhaal grondig de polisvoorwaarden. Wordt homeopaat behandeling wel afgedekt? Of hoe zit het met homeopaat behandeling?

3. Max. vergoeding p/jaar
De max. vergoeding p/jaar bedraagt tussen de €1.800 – 5.600. Ga je voor een hoog bedrag, dan zal het maandelijkse bedrag toenemen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige assuradeurs giet met het eigen risico in een vooraf gekozen vast bedrag voor elke declaratie. Maar andere polissen hanteren een percentage van circa 15%. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €50, het procentuele eigen risico ligt rond de 20% of meer. Misschien ook interessant: Dalles La Perm verzekering.

Dierenverzekering Sheepcat vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Door gebruik te maken van de huisdierenverzekering vergelijken kan ook jij probleemloos kattenverzekering voor de Sheepcat vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Inshared. Onderdelen die invloed hebben op de premie zijn onder andere het ras, leeftijd, medisch verleden, postcode, gewicht. Hieronder bekijk je enkele populaire dierenverzekeraars. We sommen de belangrijkste voordelen voor je op.

petplan-verzekering

Petplan

Fysiotherapie
4 pakketten
Alle rassen welkom

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Rontgenonderzoek
Dekking op maat
Goed beoordeeld

ohra-verzekering

Ohra

Fysiotherapie
Delta Lloyd
Ook voor kittens

inshared-verzekering

Inshared

Opname kliniek
We all benefit
Declaren via internet

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Eenvoudig verzekerd
Snelle uitkering

aegon-verzekering

Aegon

Vaccinaties
Ook narcose
Begrijpelijk

Waar ben ik tegen verzekerd met mijn kattenverzekering?

De dekkingen van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De Nederlandse assuradeurs werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, röntgenfoto’s, een noodzakelijke operatie of pillen. In de regel is de minimale dekking tot 80% van een declaratie. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Niet zelden is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Klik verder naar: Inshared dekking.

Aanvullende kattenverzekering
De Nederlandse verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van unieke aanvullende verzekering (pakketten). De polis zelf valt iets hoger uit, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Veel voorkomende aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Gebit-module
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Sheepcat afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van jullie dierenverzekering!