Siamees verzekeren? Een dierenverzekering voor katten vanaf €9,5 per maand

Jouw trouwe Siamees geeft jou volop vriendschap. Het hoort bij jouw gezin. Je staat er misschien niet altijd bij stil: hij kan iets onder de leden krijgen of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw maatje en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jouw Siamees biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Bijvoorbeeld elleboogbehandeling of operatie met narcose. Polissen van bijvoorbeeld Reaal of andere aanbieders staan garant voor bedragen tussen de €1.600 tot en met € 5.200. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vind je meer info over erkende Siamees verzekeringen (juni 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Siamees is jouw trouwe kater. Vanzelf wil je de beste zorg voor je poes. Dankzij een dierenverzekering waarborg je het diertje van de beste zorg. Je kunt denken aan een specifieke ingreep. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Meestal kan je gewoon naar een dierenarts naar keuze. De factuur declareer je eenvoudig online. De maximale vergoedingen zijn soms wel €3.500 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Ook voor kruisingen
 • Naar je eigen dierenarts
 • Beginnend bij €7,05 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat oud aan het worden, of is hij ongeneeslijk ziek? In dat geval is inslapen een mogelijkheid. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (kosten: €85), maar kan ook bij jou thuis (circa €135). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Wat betreft afscheid heb je ’n aantal opties: begraven, destructie of cremeren.

Castreren en Steriliseren

Het castreren zorgt ervoor dat de Siamees geen kittens meer voort kan brengen. Het gedrag verandert vaak in een minder onrustig dier. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €260. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij een groot aantal andere verzekeraars is castratie als extra optie te verzekeren.

dierenverzekering-siamees

Wat kost een Siamees verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als de zorgverzekering zoals wij die kennen. In de overeengekomen polis worden medische kosten (deels) gedekt. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk betaalbaarder dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €11,75 en €44 per 30 dagen. Maar kost nu echt een verzekering voor m’n dier? Veel onderdelen hebben invloed op de prijs. Het meest belangrijke is het ras van jouw kat. Ook houden verzekeraars rekening met geboortejaar en het gewicht. Ook het basispakket dat je kiest en jouw eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €7,35 per maand. Ogenblikkelijk ondervinden wat de verzekering voor de Siamees tot op de komma kost? Kies een van de partijen, beantwoord de vragen, en vind meteen uit hoe hoog de premie van juni 2024 is. Suggestie: Kattenverzekering voor de Amerikaanse Kruloorkat Korthaar afsluiten.

Hoe werkt het afsluiten van een verzekering
Een geschikte Siamees verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een aanbieder tegengekomen die niet al te duur is, of met een dekking die bij jou past? Normaal gesproken gaat het zo:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Selecteer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Markeer de gewenste dekking en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Prijzen dierenarts Siamees

Ingreep Onkosten
Consult €26
Consult weekend / avond €61
Chippen €23
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €45
Röntgenfoto €65,5
CT-scan €91
MRI-Scan €300
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €85
Reinigen gebit Vanaf €51

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Bezig met een kitten verzekering afsluiten voor de Siamees (kat of kater? We behandelen belangrijke onderdelen die je in het achterhoofd moet houden bij het afsluiten van een polis. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je vindt dan al snel minimale kosten. Vergeet ook niet deze onderdelen:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de poes bepalen grotendeels de hoogte van de premie. Let op, de premies per maand lopen enorm uiteen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Check zorgvuldig hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle operaties en pillen zijn inbegrepen. Achterhaal altijd de polisvoorwaarden. Is medische hulpmiddelen wel vergoed voor mijn kat? Of hoe zit het met radioactieve jodium behandelingen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding per jaar bedraagt tussen de €1.300 t/m 3.600. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij een aantal polissen betekent het eigen risico een vaststaand bedrag per behandeling. Maar andere partijen doen dit met een percentage per behandeling. Vaste vergoedingen liggen rond de €100, bij een percentage ga je vaak richting de 20% of meer. We hebben ook info over: Domestic Shorthair verzekering.

Dierenverzekering Siamees vergelijken juni 2024

Jij wilt de beste zorg voor jouw kat. Op dit moment is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een verzekering op maat? Via deze website kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Siamees vergelijken. Je leest alles over bijv. Petplan. Variabelen die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld gewicht, medisch verleden, leeftijd, postcode, het ras. Onderstaand ontdek je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Scherpe premie
Ruim aanbod pakketten
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide vergoeding
Diervriendelijk
Online account

ohra-verzekering

Ohra

Heupen verzekerd
€2500 – €5000
Vrije dierenarts keuze

inshared-verzekering

Inshared

Fysiotherapie
170.000 + verzekerden
Alle rassen welkom

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Beste zorg bij ziekte
Uitstekend beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Operaties
Geen erfelijke ziektes
Eenvoudig

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De meeste aanbieders hanteert een basisverzekering. Zodoende ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. O.a. een consult bij de dierenarts, foto’s maken bij de dierenarts, specifieke operaties of hulpmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van gedeclareerde bedragen. Bij een aantal aanbieders kies je dit percentage zelf. Meestal kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. De dekking is hierbij veel uitgebreider, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: OHRA huisdierdekking.

Aanvullende kattenverzekering
Steeds meer verzekeringsmaatschappijen hebben de mogelijkheid voor extra aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief zal wat stijgen, maar je komt niet voor verrassingen te staan. Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Sterilisatie en castratie
 • Uitvaart
 • Dekking in het buitenland
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Bloedonderzoek

Verzekering Siamees afsluiten? Gegarandeerd een goedkope verzekeringspremie van jouw dierenverzekering!