Sibi verzekeren? Een huisdierverzekering voor jouw kat al vanaf €8 per maand

De Sibi staat synoniem voor onmetelijk veel gehechtheid. Het hoort bij jouw gezin. Je hoort het eigenlijk liever niet: jouw kater kan ziek worden, of een tegenslag krijgen. Dan wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw poes en een factuur van de dierenarts. Een huisdierenverzekering voor jou Sibi is dan erg welkom. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen verwondingen of aandoeningen. Denk hierbij aan castratie of nest enting voor fokkers. Aanbieders als Ohra en verschillende andere partijen vergoeden tussen de €1.600 tot wel €5.500. Op deze webpagina tref je Nederlandse Sibi verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Sibi is jou heel wat waard. Uiteraard wens je uitmuntende zorg voor jouw kat. Geholpen door een dierenverzekering waarborg jij jouw maatje van de juiste zorg mocht het zover komen. Denk aan een bepaalde operatie. Je hoeft je dan niet druk te maken over financiële zaken. Vaak kies je zelf jouw eigen dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €4.600 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Veel operaties zijn verzekerd
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Al verzekerd vanaf €8,2 per maand

Euthanasie en inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of is hij ernstig ziek? Wellicht is laten inslapen soms het beste. Dit heet ook wel euthanasie, en dit doe je bij de dierenarts (ongeveer €70), maar mogelijk ook thuis (zo’n €140). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed door de assuranten. Inzake het afscheid zijn er diverse varianten: begraven, cremeren of destructie.

Castreren en Steriliseren

Het casteren maakt dat een Sibi geen kittens meer voort kan brengen. Het positieve effect is: een vrolijke poes. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €255. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel van de andere aanbieders is castratie een extra dekking.

dierenverzekering-sibi

Wat kost een Sibi verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. In de overeengekomen polis ben je verzekerd tegen allerlei medische kosten. Het verzekeren van een huisdier is aanmerkelijk betaalbaarder dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €10 – €33,5 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Veel aspecten bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras of de kruising van het dier. Daarnaast spelen er ook zaken als de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het (vrijwillig) eigen risico zijn belangrijke factoren. Jouw poes is al verzekerd vanaf €8,55 per maand. Nu ondervinden wat de verzekering voor de Sibi concreet kost? Navigeer naar een verzekeraar, voer jouw gegevens in, en check de premie van juli 2024. Interessant: Kattenverzekering voor de Amerikaanse Stompstaartkat Langhaar afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Sibi verzekering afsluiten is kinderspel. Een pakket gevonden die niet al te duur is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Meestal werkt het als volgt:

 1. Kies het geslacht van het dier (man of vrouw).
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Betreft het een kruising? Selecteer dan het gewicht van de kat zodra het uitgegroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Markeer de maximum vergoeding per jaar en het vrijwillig eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. De gekozen dierenverzekering sluit je direct online af, en kan vandaag nog ingaan.

Tarieven dierenarts Sibi

Behandeling Onkosten
Consult €35
Consult weekend / avond €55
Chippen €22
Vaccinatie €40
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €50
Röntgenfoto €64,5
CT-scan €106
MRI-Scan €275
Castratie Vanaf €60,5
Sterilisatie Vanaf €81,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €49

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering afsluiten voor de Sibi (kat of kater? We behandelen belangrijke factoren die je niet moet vergeten bij het afsluiten van een polis. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan altijd een lage premie. Houd ook rekening met deze zaken:

1. Premie per maand
Het ras poes, gewicht en leeftijd beïnvloeden de premie per maand Goed om te weten, verzekeraars hanteren uiteenlopende tarieven. Start altijd met een prijsvergelijking.

2. Type dekking?
Achterhaal nauwkeurig wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle therapieën en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Check grondig de polisvoorwaarden. Wordt echo ook gedekt? En hoe zit het met homeopaat behandeling?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximum uitkering per jaar bedraagt tussen de €1.900 – 3.000. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Bedenk goed wat je zelf kunt betalen.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen werkt men met een eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Een vooraf gekozen bedrag ligt zo rond de €100, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Check ook alles over een Duitse Rex verzekering.

Dierenverzekering Sibi vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Sinds een aantal jaren is er nogal wat te kiezen. Bij welke aanbieder vind ik de best geteste verzekering? Geholpen door de dierenverzekeringvergelijker kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Sibi vergelijken. Je komt hier in contact met o.a. Petplan. Variabelen die de hoogte van de polis bepalen zijn factoren als postcode, geslacht, het ras, medisch verleden, leeftijd. Onderstaand ontdek je de meest bekende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Geneesmiddelen
De enige echte specialist
Online account

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Scherpe premie
Dier & Zorg label
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Castratie
Tel: 126-4004040
Voor de allerkleinsten

inshared-verzekering

Inshared

Aanvullende dekkingen
Staat 24/7 voor jou klaar
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Vaccinaties
Eenvoudig verzekerd
Goed beoordeeld

aegon-verzekering

Aegon

Reisverzekering
Met buitenland
Declaren via internet

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De genoemde assuradeurs werken met een basisverzekering. Met deze polis ben je afgedekt tegen veel voorkomende kosten. Voorbeelden hiervan zijn consults, CT-scans, een ingreep of medische hulpmiddelen. Doorgaans is men in staat tot 75% – 80% te compenseren van de rekening. In sommige gevallen kan je het vergoedingspercentage zelf kiezen. Bij veel partijen er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Je krijgt dan nog meer dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: Inshared huisdierdekking.

Aanvullende verzekering
De grote partijen bieden daarnaast unieke aanvullende verzekering (pakketten). Het verzekeringstarief wordt wat duurder, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Castratie van de kat
 • Euthanasie
 • Buitenlanddekking
 • Fysio-trajecten
 • Gebit
 • Ct-scans

Verzekering Sibi afsluiten? Zeker een voordelige verzekeringspremie van de dierenverzekering!