Skaukatt verzekeren? Een dierenverzekering voor katten vanaf €8,25 per maand

Herkenbaar? Jouw Skaukatt geeft jou volop vriendschap. Een onderdeel van de familie. Je staat er misschien niet altijd bij stil: jouw kater kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jouw poes en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Skaukatt biedt dan uitkomst. Voor een kleine premie ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Onder andere Rabiës vaccinatie of Rabiës vaccinatie. Assuradeurs als Reaal of nog een aantal assuradeurs keren bedragen uit tussen de €1.800 en €4.300. Via deze pagina tref je favoriete Skaukatt verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Skaukatt is jou heel wat waard. Uiteraard wil je uitstekende zorg voor hem of haar. Via een dierenverzekering waarborg je het dier van de juiste zorg als het nodig is. Onmisbaar bij bijvoorbeeld een operatie. Je hebt zo geen stress over financiële zaken. Meestal kies je zelf de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. Bij sommige aanbieders ontvang je tot wel €3.700 per jaar.

 • Altijd geld voor een operatie
 • Medische ingrepen en medicatie
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Beginnend bij €8,35 per maand

Euthanasie en inslapen

Is jouw kat erg oud, of is hij ongeneeslijk ziek? Dan is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €70), maar soms is thuis ook een optie (ongeveer €160). Jouw kat laten inslapen (afmaken) wordt voor een deel betaald door een verzekeringsmaatschappij. Wat het afscheid aangaat heb je ’n aantal mogelijkheden: begraven, destructie of cremeren.

Steriliseren of Castreren

Het casteren maakt dat een Skaukatt geen kittens meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Het gebeurt vaak op jonge leeftijd. Kosten van sterilisatie zijn al snel €325. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere assuranten is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-skaukatt

Wat kost een Skaukatt verzekering?

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met de zorgverzekering zoals wij die kennen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw kat verzekeren is aanmerkelijk voordeliger dan een verzekering voor mensen. De kosten variëren tussen €11 – €30,5 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Een aantal elementen bepalen de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras. Ook tellen ook het gewicht in KG en leeftijd. Ook het gekozen pakket en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Een verzekering is er al vanaf €9,8 per maand. Razendsnel ondervinden wat de verzekering voor de Skaukatt concreet kost? Navigeer naar een van de partijen, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Asian afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Een geschikte Skaukatt verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking gezien die goedkoop is, of een waar jij goede verhalen over hoort? Doorgaans ziet het er ongeveer zo uit:

 1. Gaat het om een mannetje of vrouwtje?
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Heb jij een kruising of overig ras? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Geef jouw voorkeur door betreft de maximale vergoeding en de hoogte van het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Klopt het? Dan kan je jouw dierenverzekering online afsluiten.

Prijzen dierenarts Skaukatt

Situatie Vergoeding
Consult €33
Consult weekend / avond €61
Chippen €30
Vaccinatie €44
Urine onderzoek €14,5
Bloedonderzoek €43
Röntgenfoto €66
CT-scan €99
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €86
Tanden en kiezen trekken Vanaf €90
Reinigen gebit Vanaf €45,5

Welke kattenverzekering past bij mijn dier?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering voor jouw Skaukatt (kat of kater)? Er zijn een aantal zaken verschillende factoren die je niet moet vergeten bij het kiezen van een aanbieder. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan altijd een lage premie. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Jouw premie
Het soort poes en z’n leeftijd zijn grotendeels verantwoordelijk voor de maandelijkse kosten. Let op, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Jouw startpunt is dus een gedegen prijsvergelijking.

2. Hoe ziet de dekking eruit?
Check altijd wat er wel/niet is inbegrepen. Niet alle aandoeningen en medicijnen worden standaard betaald. Achterhaal zorgvuldig de voorwaarden van de polis. Wordt behandeling tegen knie-aandoeningen wel vergoed voor mijn kat? En hoe gaat het met bloedonderzoek?

3. De maximale vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.600 – 5.900. Wil je een lekker hoog bedrag, dan gaat de premie omhoog. Bedenk voor jezelf wat acceptabel is.

4. Eigen risico
Bij meerdere polissen giet met het eigen risico in een vast bedrag per declaratie. Maar andere aanbieders eisen een percentage voor elke declaratie. Het vaste bedrag ligt rond de €50, bij een percentage ga je vaak richting de 20%, afhankelijk van het pakket. Mogelijk ook relevant: Europees Langhaar verzekering.

Dierenverzekering Skaukatt vergelijken juli 2024

Jij zoekt een goede verzekering voor jouw kat. Sinds een aantal jaren zijn er veel aanbieders. Wat is nu een verzekering op maat? Geholpen door de huisdierenverzekering vergelijken kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Skaukatt vergelijken. Je vind de voor- en nadelen van Reaal dier & zorg. Aspecten die de hoogte van de polis bepalen zijn onder andere geslacht, gewicht, medisch verleden, leeftijd, postcode. Hieronder tref je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Aanvullende dekkingen
Hond, kat, papegaai en konijn
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Ook heupen en ellebogen
Declaren via internet

ohra-verzekering

Ohra

Kies je eigen dekking
WhatsApp service
Uitstekend beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Eigen risico kiezen
We all benefit
Gebruiksvriendelijk

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide vergoeding
Wat je van Hema verwacht
Geen kleine lettertjes

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Leeftijdsafhankelijk
Gemoedsrust

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering wisselen enorm. De erkende aanbieders gaat uit van een basisverzekering. Zodoende worden algemene kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, foto’s maken bij de dierenarts, een uitgebreide behandeling of pillen. In de regel kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van de gemaakte kosten. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Daarnaast is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Er zijn dan nog meer zaken afgedekt, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Check ook: Alle verzekeraars.

Aanvullende verzekering
De erkende partijen hebben de beschikking over aanvullende verzekeringen op maat. De premie valt iets hoger uit, maar je kunt met een gerust hart slapen. Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat steriliseren
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Gebit
 • Bloedonderzoek

Verzekering Skaukatt afsluiten? Altijd een lage verzekeringspremie van een dierenverzekering!