Halflangharige Tonkanees verzekeren? Een huisdierenverzekering voor jouw kat al vanaf €7,25 per maand

Jouw Halflangharige Tonkanees betekent een hoop gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is geen populair onderwerp: jouw kater kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In dat geval wil je geen keuze hoeven maken tussen jouw maatje en een rekening. Een huisdierenverzekering voor de Halflangharige Tonkanees biedt dan uitkomst. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw huisdier tegen de meeste ziektekosten. Denk dan aan bijvoorbeeld MRI-scan en KC of Pneumo vaccinatie. Polissen van bijvoorbeeld Inshared en andere partijen werken met max. vergoedingen variërend van €1.100 tot wel €3.000. Op deze website vind je meer info over alle Halflangharige Tonkanees verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Halflangharige Tonkanees is misschien wel je beste vriend. Vanzelfsprekend wil je de best mogelijke zorg voor jouw kater. Geholpen door een dierenverzekering verzeker je jouw kat van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft dan niet in te zitten over financiële zaken. Bij veel verzekeraars maak je zelf een keuze voor de dichtsbijzijndste dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. Vergoedingen lopen op tot €3.500 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Uitgebreide medische behandelingen
 • Voor jonge en oude katten
 • Vrije keuze dierenarts
 • Al verzekerd vanaf €7,3 per maand

Euthanasie & inslapen

Is jouw kat op leeftijd, of is hij ongeneeslijk ziek? Hier is laten inslapen soms het beste. Voor euthanasie maak je een afspraak bij jouw dierenarts (om en nabij €80), maar is ook op locatie mogelijk (ongeveer €150). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse opties: destructie, begraven of cremeren.

Sterilisatie of Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Halflangharige Tonkanees niet meer vruchtbaar is. Dit zorgt vaak ook voor een leuker huisdier. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kijk niet vreemd op van bedragen als €290. Reaal dier & zorg vergoedt het standaard. Bij veel andere verzekeraars is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-halflangharige-tonkanees

Wat kost een Halflangharige Tonkanees verzekeren?

De dierenverzekering kan je goed vergelijken met de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Tegen een maandelijkse premie, zijn een heleboel kosten / handelingen gedekt. Een verzekering voor dieren is aanmerkelijk goedkoper dan een polis voor mensen. In de basis ligt de prijs tussen €16,75 en €34,5 (maandelijks). Hoe berekenen ze de premie voor mijn huisdier? Velerlei aspecten liggen ten grondslag aan de premie. De verzekeraars kijkt primair naar het ras of de kruising van het dier. Natuurlijk wordt er gekeken naar de leeftijd en het gewicht. Ook de gekozen dekking en het gekozen eigen risico werken mee in de premie. Jouw kat is verzekerd vanaf €5,45 per maand. Snel ontdekken wat de verzekering voor jouw Halflangharige Tonkanees nu echt kost? Navigeer naar een van de partijen, beantwoord de vragen, en achterhaal de actuele premie van juli 2024. Check ook: Kattenverzekering voor de Mekong Bobtail afsluiten.

Hoe sluit ik snel een huisdierenverzekering af?
Zo’n Halflangharige Tonkanees verzekering afsluiten is erg makkelijk. Een pakket gezien die niet al te duur is, of waar je een goed gevoel bij hebt? In veel gevallen krijg je de volgende vragen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Voer het ras van jouw kat in.
 3. Betreft het een kruising? Klik dan op het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Wanneer is jouw kat geboren?
 5. Waar woon jij? Vul je postcode in.
 6. Markeer de gewenste dekking plus eventuele aanvullende dekkingen.
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en kies een eigen risico.
 8. Je treft nu de maandpremie. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Halflangharige Tonkanees

Situatie Prijzen
Consult €33
Consult weekend / avond €64
Chippen €26
Vaccinatie €38
Urine onderzoek €19,5
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €66,5
CT-scan €107
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €120
Reinigen gebit Vanaf €57

Welke kattenverzekering past bij mij?

Meer weten over een kitten verzekering voor de Halflangharige Tonkanees (kat of kater)? We onderscheiden eenbelangrijke zaken die van belang zijn bij het vinden van de juiste polis. Handig: sluit de polis af voor jouw kat als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met een aantrekkelijke premie. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Kosten per maand (premie)
Het ras/kruising van de poes liggen ten grondslag aan de maandelijkse kosten. Echter, de maatschappijen verschillen onderling nogal. Het vertrekpunt moet zijn premies naast elkaar zetten.

2. Dekkingsgebied van de polis
Bekijk nauwkeurig wat wel maar ook niet wordt verzekerd. Niet alle geneesmethodes en medicijnen zitten in het basispakket. Analyseer grondig de polisvoorwaarden. Wordt chippen wel afgedekt? En hoe zit het met chippen?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal betaald?
De maximale vergoeding op jaarbasis bedraagt tussen de €2.000 t/m 6.300. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele polissen betekent het eigen risico een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere verzekeraars vragen een percentage per behandeling. Bij een vaststaand bedrag moet je denken aan €150, percentages zijn rond de ongeveer 30%. Mogelijk ook relevant: Sibi verzekering.

Dierenverzekering Halflangharige Tonkanees vergelijken juli 2024

Jij wilt de ziektekosten van jouw kat verzekeren. Tegenwoordig is het aanbod enorm. Waar vind ik nu de best geteste verzekering? Geholpen door deze website kan je in een paar minuten kattenverzekering voor de Halflangharige Tonkanees vergelijken. Wij vergelijken onder andere Aegon. Variabelen die ten grondslag liggen aan de premie zijn zaken als medisch verleden, het ras, geslacht, leeftijd, gewicht. Onderstaand tref je een aantal erkende dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Ellebogen verzekerd
4 pakketten
Hoge klanttevredenheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
Diervriendelijk
Online afsluiten

ohra-verzekering

Ohra

Chemo
Zelf dierenarts kiezen
Goed beoordeeld

inshared-verzekering

Inshared

Dekking op maat
3 pakketten
Gemoedsrust

hema-verzekering

Hema

Fysiotherapie
Eenvoudig verzekerd
Voor de allerkleinsten

aegon-verzekering

Aegon

Fysiotherapie
Met buitenland
Gebruiksvriendelijk

Welke kosten dekt de kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering zijn per aanbieder weer anders. De nationale aanbieders werken met een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Je moet denken aan een bezoek aan de arts, röntgenfoto’s, opname in een kliniekof andere hulpmiddelen. Doorgaans wordt er zo’n 50% tot 75% vergoed van een declaratie. Bij verscheidene partijen kies je zelf het eigen risico. Niet zelden kun je een totaalpakket of plus-polis nemen. Je krijgt dan nog meer dekking, en het uit te keren bedrag is vaak wel het dubbele. Bezoek ook: Petplan huisdierdekking.

Aanvullende huisdierenverzekering
De erkende organisaties kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Om je een beeld te geven van een aantal aanvullende verzekeringen:

 • Sterilisatie en castratie
 • Cremeren
 • Europa dekking
 • Fysiotherapie
 • Gebit-module
 • Chemo/radiotherapie

Verzekering Halflangharige Tonkanees afsluiten? Zeker een scherpe verzekeringspremie voor een dierenverzekering!