Tonkanees verzekeren? Een dierenverzekering voor katten al vanaf €6,75 per maand

De Tonkanees geeft jou geweldig veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Het is niet leuk om te bedenken: jouw kat kan een aandoening krijgen, of er kan iets anders gebeuren. In zo’n scenario wil je geen keuze hoeven maken tussen jullie kat en een rekening. Een huisdierenverzekering voor jouw Tonkanees kan moeilijke keuzes uit de weg nemen. Al vanaf een paar euro per maand verzeker je jouw poes tegen veel behandelingen en medicaties. Denk dan aan bijvoorbeeld operatie met narcose of chippen. Maatschappijen als Aegon of nog een aantal assuradeurs hanteren vergoedingen schommelend tussen de €1.900 tot en met € 3.000. Op deze webpagina ontdek je nationale Tonkanees verzekeringen (mei 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom heb ik een huisdierenverzekering nodig?

Jouw Tonkanees is jou heel wat waard. Logischerwijs verlang je naar uitmuntende zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering garandeer je jouw huisdier van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over hoge rekeningen. Doorgaans kies je zelf jouw eigen dierenarts. De rekening gaat naar de verzekeraar. De maximale vergoedingen zijn soms wel €4.000 per jaar.

 • Geen financiële verrassingen
 • Uitgebreide vergoedingen
 • Voor rasdieren en gekruiste katten
 • Mogelijkheid voor eigen dierenarts
 • Beginnend bij €9,5 per maand

Euthanasie & inslapen

Wordt jouw kat een dag je ouder, of heeft hij een erge aandoening? In zo’n geval is laten inslapen soms het beste. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €80), maar soms is thuis ook een optie (plus minus €165). Het laten inslapen (afmaken) wordt grotendeels vergoed in de polis. Ten aanzien van het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: destructie, begraven of cremeren.

Steriliseren en Castreren

Het casteren maakt dat een Tonkanees zich niet meer kan voortplanten. Het gedrag verandert vaak in een vrolijke poes. Vaak doet men dit in het 1e levensjaar. Houdt wel rekening met zo’n €190. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere aanbieders is een castratie gedekte in het aanvullend pakket.

dierenverzekering-tonkanees

Wat kost een Tonkanees verzekering?

Een dierenverzekering werkt hetzelfde als een zorgverzekering voor mensen. Voor een vast bedrag per maand, worden operaties en medicijnen grotendeels vergoed. Jouw poes verzekeren is aanzienlijk voordeliger dan een polis voor mensen. De kosten variëren tussen €17,5 – €29 per 4 weken. Wat kost nu het verzekeren van mijn huisdier? Velerlei factoren zorgen voor de totstandkoming van de premie. Een belangrijke factor is het ras of de kruising van het dier. Ook wordt er gekeken naar het gewicht in KG en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en het eigen risico werken mee in de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €7,5 per maand. Onmiddellijk ondervinden wat de verzekering voor de Tonkanees nu echt kost? Kies direct een assuradeur, voer jouw gegevens in, en check de premie van mei 2024. Je kunt ook direct een Kattenverzekering voor de Brits Langhaar afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Een Tonkanees verzekering afsluiten is in een paar minuten geregeld. Een aanbieder gezien met een lage premie, of een waar jij goede verhalen over hoort? In de regel doorloop je de volgende stappen:

 1. Selecteer het geslacht van jouw kat.
 2. Kies het ras van de kat uit de lijst.
 3. Is jouw kat een kruising? Selecteer dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Kies de leeftijd van de kat.
 5. Kies jouw woonplaats.
 6. Kies een dekkingspakket en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Maak een keuze voor de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet nu wat de maandelijkse polis is. Je kunt de dierenverzekering meteen online afsluiten.

Prijzen dierenarts Tonkanees

Ingreep Tarieven
Consult €35
Consult weekend / avond €63
Chippen €30
Vaccinatie €45
Urine onderzoek €19
Bloedonderzoek €45,5
Röntgenfoto €69,5
CT-scan €91
MRI-Scan €325
Castratie Vanaf €60
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €115
Reinigen gebit Vanaf €49,5

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering afsluiten voor de Tonkanees (kat of kater)? We onderscheiden eennuttige onderdelen die van belang zijn bij de keuze voor een maatschappij. Tip: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Er is dan meestal wel een voordelige polis. Let daarnaast op de volgende zaken:

1. Hoogte van de premie
Het type poes, en z’n leeftijd bepalen grotendeels de maandelijkse premie Goed om te weten, de maatschappijen verschillen onderling nogal. De basis is simpelweg prijzen vergelijken.

2. Dekkingsgebied van de polis
Analyseer nauwkeurig wat er vergoed wordt. Niet alle aandoeningen en geneesmiddelen zijn inbegrepen. Controleer nauwkeurig de voorwaarden van de polis. Wordt kennelhoest vaccinatie wel afgedekt? Of hoe zit het met sterilisatie?

3. Maximum uitkering per jaar
De max. vergoeding p/jaar ligt tussen de €1.300 t/m 4.500. Wil je een lekker hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij sommige partijen betaal je het eigen risico als een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Maar andere partijen hanteren een percentage van circa 15%. Vaste vergoedingen liggen rond de €50, kies je een percentage dan moet je denken aan 10% of meer. Mogelijk ook relevant: Havana verzekering.

Dierenverzekering Tonkanees vergelijken mei 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Op dit moment zijn er veel aanbieders. Wat is nu een gewoon goede verzekering? Geholpen door huisdierenverzekeringafsluiten.nl kan je erg eenvoudig kattenverzekering voor de Tonkanees vergelijken. Hier tref je aanbieders als Hema. Aspecten die de premie bepalen zijn zaken als leeftijd, geslacht, postcode, het ras, medisch verleden. Hierna vind je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elke verzekeraar heeft weer zijn voordelen.

petplan-verzekering

Petplan

Uitgebreide basisdekking
Hond, kat, papegaai en konijn
Gebruiksvriendelijk

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Uitgebreide basisdekking
280.000+ klanten
Voor de allerkleinsten

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
Ook aansprakelijkheid
Begrijpelijk

inshared-verzekering

Inshared

14 dagen bedenktijd
3 pakketten
Goede adviseur

hema-verzekering

Hema

Aanvullende dekkingen
Wat je van Hema verwacht
Ook kittens verzekeren

aegon-verzekering

Aegon

Eigen risico kiezen
Bij ziekte en ongeval
Ook voor kittens

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De voorwaarden van een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. Het merendeel van de partijen biedt als uitgangspunt een basisverzekering. Zodoende zijn de meest standaard kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, röntgenfoto’s, opname + verblijf in kliniek of geneesmiddelen. Gewoonlijk kunnen ze de helft tot 3/4 vergoeden van een declaratie. Handig: steeds vaker kies je zelf het eigen risico. Ook er zijn mogelijkheden voor top of totaal polissen. Dit een volledig pakket qua dekking, en de verzekeraar biedt jaarlijks een hoger bedrag uit. Klik verder naar: OHRA verzekering.

Aanvullende verzekering
De erkende verzekeraars hebben de mogelijkheid voor uitgebreidere pakketten (aanvullende verzekering). De premie zal wellicht toenemen, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Aanvullende verzekeringen die regelmatig worden afgesloten zijn:

 • Uw kat castreren
 • Euthanasie
 • Verzekerd in het buitenland
 • Fysio-dekking
 • Gebit-module
 • Chemo- en radiotherapie

Verzekering Tonkanees afsluiten? Gegarandeerd een aantrekkelijke verzekeringspremie voor jullie dierenverzekering!