Havana Brown verzekeren? Een huisdierverzekering voor een kat al vanaf €7,75 per maand

Jouw Havana Brown geeft jou onmetelijk veel gezelligheid. Misschien is het wel je beste vriend. Je denkt er liever niet over na: jouw kat kan een bepaalde kwaal hebben, of terechtkomen in een ongeval. In dat geval wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en een flinke nota van de arts. Een huisdierenverzekering voor jouw Havana Brown is dan erg welkom. Tegen een klein bedrag per maand verzeker je jouw huisdier tegen verwondingen of aandoeningen. Onder andere chippen en/of vaccinaties. Polissen van bijvoorbeeld Hema en andere partijen vergoeden tussen de €1.100 en €2.700. Op deze website vergelijk je bekende Havana Brown verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Wat zijn de voordelen van een huisdierenverzekering?

Jouw Havana Brown is misschien wel je beste vriend. Uiteraard streef je naar de beste zorg voor jouw kater. Met een dierenverzekering verzeker jij jouw poes van de juiste zorg als het nodig is. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je hebt zo geen stress over een forse nota. Meestal kan je gewoon naar de dichtsbijzijndste dierenarts. De onkosten dekt de verzekeraar online. De maximale vergoeding kan oplopen tot €4.200 per jaar.

 • Voorkom hoge kosten
 • Verzekerd tegen groot aantal behandelingen
 • Voor kittens en oudere katten
 • Meestal zelf dierenarts kiezen
 • Beginnend bij €9,9 per maand

Inslapen en euthanasie

Begint je kat op leeftijd te raken, of heeft hij een erge aandoening? Mogelijk is inslapen een mogelijkheid. Euthanasie vindt plaats bij de dierenarts (om en nabij €100), maar kan ook bij jou thuis (zo’n €165). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt in de polis. Omtrent het afscheid zijn er diverse keuzemogelijkheden: cremeren, destructie of begraven.

Castratie en Sterilisatie

Het castreren zorgt ervoor dat de Havana Brown zijn vruchtbaarheid zal verliezen. Vaak resulteert het ook in een aangenamer gezinslid. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Kosten van sterilisatie zijn al snel €335. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij het gros van de andere polissen is castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-havana-brown

Wat kost een Havana Brown verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van de zorgverzekeringen van Univé, FBTO of VGZ. Binnen een vooraf afgesloten pakket worden medische kosten (deels) gedekt. Een huisdierenverzekering is stukken goedkoper dan een zorgverzekering voor jou en mij. De bandbreedte ligt doorgaans tussen €12,75 – €29 per maand. Maar hoe komt de prijs voor een verzekering tot stand? Meerdere factoren zijn bepalend voor de kosten. De voornaamste variabele is het ras van jouw kat. Daarnaast houden verzekeraars rekening met gewicht en leeftijd. Ook het basispakket dat je kiest en de hoogte van het eigen risico werken mee in de premie. Een dierenverzekering is er vanaf €9,7 per maand. Meteen uitvinden wat de verzekering voor jouw Havana Brown concreet kost? Kies direct een van de partijen, voer de details over jouw huisdier in, en ontdek de actuele premie van juli 2024. Suggestie: Kattenverzekering voor de Naaktkat afsluiten.

Hoe sluit ik een verzekering af?
Zo’n Havana Brown verzekering afsluiten regel je snel & eenvoudig. Een dekking aangetroffen met een lage premie, of met een dekking die bij jou past? Meestal doorloop je de volgende stappen:

 1. Is jouw poes een kater of een kat?
 2. Kies het ras van jouw kat.
 3. Heb je te maken met een kruising? Kies dan het verwachte volgroeide gewicht.
 4. Selecteer de leeftijd van het dier.
 5. Voer je postcode + evt. huisnummer in.
 6. Kies een dekkingspakket en optioneel aanvullende verzekeringen.
 7. Kies een van de opties m.b.t. de max. vergoeding en selecteer het eigen risico.
 8. Je ziet direct wat het kost. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Prijslijst dierenarts Havana Brown

Ingreep Kosten
Consult €32
Consult weekend / avond €51
Chippen €21
Vaccinatie €47
Urine onderzoek €16,5
Bloedonderzoek €41,5
Röntgenfoto €58
CT-scan €102
MRI-Scan €375
Castratie Vanaf €63
Sterilisatie Vanaf €81
Tanden en kiezen trekken Vanaf €95
Reinigen gebit Vanaf €55,5

Welke kattenverzekering voor mijn poes?

Aan het oriënteren op een kitten verzekering kiezen voor jouw Havana Brown (kat of kater? We behandelen een aantal onderdelen waar je rekening mee dient te houden bij het vinden van de juiste polis. Handig: ideaal gezien sluit je de polis af als het nog een kitten is. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Houd ook de volgende factoren in acht:

1. Hoogte van de premie
Het ras/kruising van de poes hebben invloed op de maandelijkse premie Vergeet niet, prijzen verschillen nogal per aanbieder. Stap 1 is dus premies naast elkaar zetten.

2. Type dekking?
Check altijd hoe het gekozen pakket eruit ziet. Niet alle ingrepen en medische hulpmiddelen betaalt de verzekeraar. Achterhaal nauwkeurig de inhoud van het pakket. Is radiotherapie wel vergoed voor mijn kat? En wat kan ik verwachten omtrent echo?

3. Wat wordt er jaarlijks maximaal vergoed?
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt vinden we meestal tussen de €1.100 t/m 4.900. Bij een hoge maximale vergoeding, dan betaal je meer premie. Dit verschilt per situatie.

4. Eigen risico
Bij enkele verzekeraars betaal je het eigen risico als een vast bedrag per declaratie. Echter, weer andere verzekeraars werken met een percentage van bijv. 20%. Vaste vergoedingen liggen rond de €75, kies je een percentage dan moet je denken aan circa 35%. We hebben ook info over: Skaukatt verzekering.

Dierenverzekering Havana Brown vergelijken juli 2024

Jij zoekt een verzekering voor jouw kat. Tegenwoordig kan je kiezen uit veel pakketten. Bij wie moet ik zijn voor een kwalitatieve verzekering? Geholpen door de vergelijkingstool kun je snel en gemakkelijk een kattenverzekering voor de Havana Brown vergelijken. Hier tref je aanbieders als Reaal dier & zorg. Onderdelen die de hoogte van de polis bepalen zijn o.a. medisch verleden, geslacht, postcode, leeftijd, gewicht. Hieronder achterhaal je een aantal erkende dierenverzekeraars. Elk met eigen pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Heupen verzekerd
De nr. 1 dierenverzekering
Vrije dierenarts keuze

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Fysiotherapie
Betrouwbaar Reaal
Snelle uitkering

ohra-verzekering

Ohra

Radio Therapie
Basis, Plus en Top
Hulp en advies online

inshared-verzekering

Inshared

Tandzorg
De eerlijke verzekering
Maximale zekerheid

hema-verzekering

Hema

Rontgenonderzoek
Binnen 5 minuten geregeld
Alle katten welkom

aegon-verzekering

Aegon

Scherpe premie
Bij ziekte en ongeval
Voor de allerkleinsten

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De behandelingen die vergoed worden door een dierenverzekering verschillen per verzekeraar. De erkende partijen gaat uit van een basisverzekering. Hiermee zijn de meest standaard kosten gedekt. Natuurlijk een bezoek bij de dierenarts, een röntgenfoto laten maken, specifieke operaties of hulpmiddelen. Standaard is de minimale dekking tot 80% van gedeclareerde bedragen. In sommige gevallen bepaal je zelf het eigen risico. Bij het gros van de aanbieders kan je een premium pakket kiezen. Dit een volledig pakket qua dekking, en het max. bedrag per jaar is dan ook hoger. Lees meer over: AEGON huisdierdekking.

Aanvullende verzekering voor jouw kat
Steeds meer aanbieders kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen. Het verzekeringstarief wordt wat duurder, maar jij hoeft je nergens meer druk om te maken. Voorbeelden van populaire aanvullende verzekeringen zijn:

 • Uw kat castreren
 • Crematie
 • Europa dekking
 • Fysio-module
 • Tand-dekking
 • Uitgebreid onderzoek

Verzekering Havana Brown afsluiten? Betrouwbare en goedkope verzekeringspremie voor jouw dierenverzekering!