Traditionele Siamees verzekeren? Een verzekeringspakket voor een kat al vanaf €7,5 per maand

Jouw eigen Traditionele Siamees staat voor een hoop gezelligheid. Het is onderdeel van jouw leven. Je staat er misschien niet altijd bij stil: ook jouw kat kan ziek worden, of een ongeluk krijgen. In zo’n scenario wordt je niet graag gedwongen te kiezen tussen jullie kat en een geldbedrag. Een huisdierenverzekering voor jou Traditionele Siamees biedt dan uitkomst. Voor slechts een paar euro ben je verzekerd tegen veel behandelingen en medicaties. Denk hierbij aan scintigrafie en ontwormen. Assuradeurs als Ohra en andere partijen keren bedragen uit tussen de €1.300 oplopend tot €3.000. Op huisdierenverzekeringafsluiten.nl vergelijk je favoriete Traditionele Siamees verzekeringen (juli 2024).

Beoordeling Premie Hond Premie Kat Eigen risico Maximale Vergoeding Info Premie Berekenen
ohra-verzekering v.a. €15,13 v.a. €9,78 20% €5000 Meer over OHRA
inshared-verzekering v.a. €5,38 v.a. €4,38 15% €3500 Meer over Inshared
petsecur v.a. €9,99 v.a. €9,99 €0 - €150 €6000 Meer over Petsecur
aegon-verzekering v.a. €12,64 v.a. €10,16 €50 €3500 Meer over Aegon

Waarom een huisdierenverzekering afsluiten?

Jouw Traditionele Siamees is jou heel wat waard. Uiteraard ga je voor uitstekende zorg voor jouw huisdier. Dankzij een dierenverzekering verzeker jij het dier van de juiste zorg mocht het zover komen. Bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeluk. Je hoeft je dan niet druk te maken over een forse nota. Steeds vaker maak je zelf een keuze voor een dierenarts naar keuze. De onkosten dekt de verzekeraar online. Het maximum uitgekeerde bedrag kan oplopen tot €4.600 per jaar.

 • Niet meer nadenken over financiën
 • Geneesmiddelen en onderzoeken
 • Ook voor kruisingen
 • Veel aangesloten dierenartsen
 • Al verzekerd vanaf €5,75 per maand

Inslapen & euthanasie

Is jouw kat oud aan het worden, of heeft hij te lijden onder een erge ziekte? In een dergelijke situatie is het laten inslapen van dieren een keuze. Voor euthanasie ga je naar de dierenarts (kost ongeveer €90), maar kan ook bij jou thuis (circa €135). Inslapen (afmaken) wordt grotendeels gedekt door de assuranten. Wat het afscheid aangaat heb je enkele opties: cremeren, begraven of destructie.

Sterilisatie en Castratie

Het castreren heeft als effect dat je Traditionele Siamees geen kittens meer kan verwekken. Vaak resulteert het ook in een huisdier dat minder wegloopt. Dit is doorgaans na 6 maanden al mogelijk. Denk hierbij al wel snel aan €335. Standaard gedekt bij Reaal dier & zorg. Bij veel van de andere verzekeraars is het castreren een aanvullende verzekering.

dierenverzekering-traditionele-siamees

Wat kost een Traditionele Siamees verzekeren?

Een dierenverzekering verschilt niet veel van zorgverzekeringen zoals mensen die afsluiten. Voor een vast bedrag per maand, vallen een groot aantal medische behandelingen. Een huisdierenverzekering is aanzienlijk voordeliger dan een zorgverzekering voor jou en mij. De prijzen variëren enorm, tussen €12 – €38 (maandelijks). Op basis waarvan wordt de verzekering voor dieren berekend? Allerlei elementen bepalen de premie. Wat als eerste telt is het ras van jouw poes. Vanzelfsprekend kijken verzekeraars naar geboortejaar en het gewicht. Ook de gekozen dekking en de hoogte van het eigen risico bepalen de premie. Een huisdierenverzekering sluit je af vanaf €5,4 per maand. Eenvoudig achterhalen wat de verzekering voor de Traditionele Siamees exact kost? Navigeer naar een maatschappij, voer de details over jouw huisdier in, en je ziet meteen hoe hoog de premie van juli 2024 bedraagt. Interessant: Kattenverzekering voor de Burmees afsluiten.

Hoe moet ik een dierenverzekering afsluiten?
Zo’n Traditionele Siamees verzekering afsluiten stelt niet veel voor. Een polis tegengekomen met een aantrekkelijke polis, of die jij betrouwbaar acht? Normaal gesproken doorloop je de volgende stappen:

 1. Is het een kat of een kater?
 2. Selecteer het ras, of kies een kruising.
 3. Is jouw kat een kruising? Markeer dan het gewicht in KG zodra het dier volgroeid is.
 4. Hoe oud is jouw kat?
 5. Voer de postcode (1234AB) in.
 6. Je hebt nu keuze uit enkele pakketten en indien nodig extra zekerheden (aanvullende dekking).
 7. Selecteer de gewenste vergoeding en een eigen risico.
 8. Je krijgt nu de premie per maand te zien. Het afsluiten van de dierenverzekering doe je gewoon online.

Dierenarts Tarieven Traditionele Siamees

Situatie Vergoeding
Consult €26
Consult weekend / avond €53
Chippen €29
Vaccinatie €43
Urine onderzoek €18,5
Bloedonderzoek €48,5
Röntgenfoto €63
CT-scan €96
MRI-Scan €400
Castratie Vanaf €62
Sterilisatie Vanaf €82,5
Tanden en kiezen trekken Vanaf €125
Reinigen gebit Vanaf €47

Welke kattenverzekering moet ik kiezen?

Meer weten over een kitten verzekering kiezen voor jouw Traditionele Siamees (kat of kater)? We onderscheiden eenbelangrijke factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een aanbieder. Advies: de goedkoopste polis is die voor een kitten. Je hebt dan te maken met een voordelige polis. Maar ook deze zaken zijn van belang:

1. Maandelijkse premie
Het soort poes en z’n leeftijd beïnvloeden de hoogte van de premie. Echter, de tarieven liggen zeer uiteen. Jouw startpunt is dus premies naast elkaar zetten.

2. Wat wordt er wel/niet verzekerd?
Controleer grondig wat er in de basisdekking zit. Niet alle operaties en medische hulpmiddelen zijn inbegrepen. Achterhaal grondig de kleine lettertjes. Is isotopenonderzoek ook gedekt? En welke garanties zijn er met CT-scan?

3. Maximum vergoeding
Het bedrag wat je maximaal vergoed krijgt bedraagt tussen de €2.000 en 6.200. Ga je voor een hoog bedrag, dan ga je meer betalen. Noteer voor jezelf de max. kosten die jij verwacht.

4. Eigen risico
Bij enkele aanbieders is het eigen risico een absoluut bedrag per behandeling/declaratie. Echter, weer andere assuradeurs werken met een percentage van bijv. 20%. Zo’n vast eigen risico is gemiddeld €150, het procentuele eigen risico ligt rond de circa 35%. We hebben ook info over: Highland fold verzekering.

Dierenverzekering Traditionele Siamees vergelijken juli 2024

Jij wilt jouw kat verzekeren. Sinds een aantal jaren is het aanbod enorm. Bij welke aanbieder vind ik een gewoon goede verzekering? Op basis van deze website kan jij zonder gedoe kattenverzekering voor de Traditionele Siamees vergelijken. Wij vergelijken onder andere Petplan. Elementen die de premie bepalen zijn factoren als medisch verleden, postcode, gewicht, geslacht, leeftijd. Hierna achterhaal je de 6 grote NL’se dierenverzekeraars. Per aanbieder tref je belangrijke pluspunten.

petplan-verzekering

Petplan

Vaccinaties
Met tips & weetjes
Maximale zekerheid

reaal dier en zorg verzekering

Reaal Dier & Zorg

Aanvullende dekkingen
280.000+ klanten
Gebruiksvriendelijk

ohra-verzekering

Ohra

Vaccinaties
€2500 – €5000
Verantwoord verzekeren

inshared-verzekering

Inshared

Uitgebreide vergoeding
De eerlijke verzekering
Begrijpelijk

hema-verzekering

Hema

Uitgebreide basisdekking
Uitgebreide dekking
Alle kruisingen welkom

aegon-verzekering

Aegon

Snelle klantenservice
Lage poliskosten
Account via internet

Welke dekking biedt mijn kattenverzekering?

De polisvoorwaarden van een dierenverzekering lopen uiteen. De Nederlandse assuradeurs hanteert een basisverzekering. Met deze polis worden algemene kosten gedekt. Voorbeelden hiervan zijn consults, eenvoudige foto’s, een intensieve opname of medische hulpmiddelen. Gewoonlijk vergoeden verzekeraars 50% tot 80% van te declareren rekeningen. Tip: soms kies je zelf het eigen risico. Niet zelden is er vaak een “Plus” of “Top” pakket. Dit is een meer complete verzekering, en je kunt aanspraak maken op een hogere uitkering. Bekijk alles over: Inshared verzekering.

Aanvullende dierenverzekering
De grote verzekeringsmaatschappijen kunnen je voorzien van aanvullende verzekeringen op maat. Het maandbedrag gaat omhoog, echter ben je verzekerd voor bijna alles! Vaak afgesloten aanvullende verzekeringen zijn:

 • Sterilisatie van de kat
 • Crematie
 • Buitenlanddekking
 • Fysiotherapie
 • Tandarts module
 • MRI-scan

Verzekering Traditionele Siamees afsluiten? Zeker een goedkope verzekeringspremie van een dierenverzekering!